Smażone Krewetki
Smażone krewetki mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.31 za porcję. Jedna porcja zawiera 472 kalorie, 39g białka, oraz 22g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jeśli masz przyprawioną sól, odparowane mleko, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć odparowane mleko, możesz podążać za tym daniem głównym z Koktajl Mleczny Z Awokado jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Omlet z krewetek / stir-fried Eggs With Red Onions and Shrimp Recipe, Krewetki Smażone Na Patelni, oraz Lepsze Niż Smażone Krewetki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać olej na głębokość 3 cali do holenderskiego piekarnika; podgrzać do 32
Ubij razem mleko, jajko i 1/4 szklanki wody w dużej misce.
Krewetki posypać sezonowaną solą. Pogłębiać krewetki w mące; zanurzyć w mieszaninie mleka i ponownie pogłębiać w mące. Smaż krewetki, partiami, w gorącym oleju 3 do 4 minut lub aż złoty kolor.
Odcedzić na stojaku drucianym nad ręcznikami papierowymi.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.