Pitas jagnięcy z sosem Feta
Jagnięce Pitas z sosem Feta wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 5 i kosztuje $1.73 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 274 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz pomidor, oregano, kiełki pszenicy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pitas jagnięcy z sosem cytrynowo-miętowym, Pitas jagnięcy z ogórkami i sosem jogurtowym, oraz Tureckie Pitas jagnięce z sosem pomidorowym.
Instrukcje
Połącz pierwsze 10 składników w dużej misce.
Dodać jagnięcinę; mieszać aż do połączenia. Podzielić mieszaninę na 10 równych porcji, kształtując każdy w 1/4-cala grubości owalne patty.
Umieść paszteciki na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania. Broil 2 minuty z każdej strony lub do momentu zakończenia.
Ser i jogurt połączyć w małej misce; odstawić.
Ułóż 1 patty, 2 plastry ogórka, 1 liść sałaty i 1 plasterek pomidora w każdej połowie pita.
Skropić każdą połówkę pita z około 1 1/2 łyżeczki mieszanki sera.