Kolacja: smażony ryż z szafranem, imbirem i pomidorami (Arroz Frito Aortuguesa)
Kolacja: smażony ryż z szafranem, imbirem i pomidorami (Arroz Frito Aortuguesa) to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 436 kalorii, 10g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka soli, sos ostrygowy, groszek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kolacja: Szafran smażony ryż z suszonymi morelami i migdałami, Kolacja: Imbir Smażony Ryż, oraz Kolacja: Imbir Ananas Smażony Ryż dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do małej miski posypać szafranem i wlać 1 łyżkę wody. Delikatnie wymieszać i odstawić.
Rozbij jajko do miski i ubijaj w 1 łyżce wody.
Wlać 1 łyżkę oleju do dużej patelni ustawionej na średnim ogniu. Gdy jest gorąco, Wrzuć jajko. Przechyl patelnię, aby rozłożyć jajko, aby pokryło dno, podobnie jak omlet. Po ustawieniu zeskrobać jajko do miski i rozbić je łyżką na małe kawałki wielkości kęsa.
Wlać resztę oleju do patelni i włączyć ciepło do wysokiej. Gdy gorące, dodać imbir. Gotować przez około 15 sekund, często mieszając. Następnie wrzucić do wody szafranowej i pomidorów. Gotuj tę mieszaninę, aż większość wody odparuje, ponownie, często mieszając. Powinno to zająć około 4 minut.
Dodać pokrojoną cebulę. Gotuj przez minutę. Następnie dodaj ryż, sól, pieprz i sos ostrygowy. Dobrze wymieszać i gotować jeszcze przez 2 minuty.
Dodać groszek i ugotowane jajko, wymieszać i gotować przez dodatkowe 30 sekund.
Podawać z posypką szalotki i sosem sojowym do smaku.