Pikantny Kurczak Limonkowy Z Ryżem Po Hiszpańsku
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 130 kalorii. Ten przepis służy 4. Jeśli 51 centów za porcję spada twój budżet, pikantny kurczak z limonką z hiszpańskim ryżem może być doskonałym bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis do wypróbowania. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, mielony kminek, mielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak po hiszpańsku z ryżem szafranowym (Arroz con Pollo), Kurczak hiszpański z pikantnym ryżem cytrynowym, oraz Wołowina i ryż po hiszpańsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kurczaka w wytrzymałej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; polej kurczaka sokiem z limonki. Uszczelnij torbę i wstrząśnij, aż kurczak będzie dobrze pokryty. Marynować w lodówce 1 godzinę, obracając torebkę od czasu do czasu.
Połącz kminek, chili w proszku i czerwoną paprykę w małej misce.
Usuń kurczaka z marynaty, odrzucając marynatę.
Kurczaka posypać mieszanką kminku.
Wieszak na patelnię brojlerów z natryskiem do gotowania.
Umieść kurczaka, obrane strony w dół, na stojaku; broil 8 cali od ciepła 25 minut. Turn kurczaka, i broil 15 dodatkowe minuty lub do czasu zakończenia.
Podawać z ryżem po hiszpańsku.