Pikantne i gęste Chili z indyka

Pikantne i gęste Chili z indyka
Pikantne i gęste Chili z indyka to bez nabiału danie główne. Za 3,34 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 6 porcji z 405 kalorii, 35g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. 9 osób było pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Jeśli masz pod ręką sos worcestershire, pomidory, płatki papryki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 45 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia super łyżka ocena 85%. Spróbuj Resztki Indyka? Spróbuj tego łatwego pikantnego Chili z indyka i fasoli Pinto, Pikantne Chili Z Indyka, oraz Pikantne Chili Z Indyka dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym garnku na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj cebulę, zieloną paprykę, czerwoną paprykę i czosnek w gorącym oleju, aż cebula będzie przezroczysta, 7 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Rozdrobnij mielonego indyka na małe kawałki i dodaj do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Indyk MielonyIndyk Mielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Przykryj garnek i gotuj, od czasu do czasu mieszając, aż indyk się ugotuje i nie będzie już różowy, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Dopraw indyka chili w proszku, oregano, papryką, kminkiem, przyprawioną solą, płatkami czerwonej papryki, mielonym czarnym pieprzem i kakao w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Paluszki Mięsne O Smaku Pepperoni), Pokrojone Na Kawałki Wielkości KęsaPaluszki Mięsne O Smaku Pepperoni), Pokrojone Na Kawałki Wielkości Kęsa
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
5
Dodaj pokrojone w kostkę pomidory z zieloną papryką chile, czerwoną fasolką chili, czarną fasolą, pastą pomidorową, jasnym piwem, sosem Worcestershire, płynnym dymem i sokiem pomidorowym do garnka. Luźno przykryj garnek i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, ale nadal jest wilgotny, przez około 1 godzinę. Wymieszaj zarezerwowany płyn z pokrojonych w kostkę pomidorów z zielonymi papryczkami chili w chili, gdy się gotuje,aby nie wyschło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Pokrojone W Kostkę Z Zielonymi ChilliPomidory Pokrojone W Kostkę Z Zielonymi Chilli
Ciekły DymCiekły Dym
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
(zalecane: Sacramento)(zalecane: Sacramento)
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
(Handlowiec Joe'a )(Handlowiec Joe'a )
Rot*el Lub Inna Marka Pieczone Na Ogniu Pokrojone W Kostkę Pomidory Z Chili (nie Odsączone)Rot*el Lub Inna Marka Pieczone Na Ogniu Pokrojone W Kostkę Pomidory Z Chili (nie Odsączone)
Piwo JasnePiwo Jasne
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Wymieszaj ostry sos pieprzowy przez chili. Zmniejsz ogień i gotuj kolejne 10 minut. Przed podaniem pozostaw do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona

Składniki

425Orzechy dowolne (posiekane)czarna fasola, opłukana i osuszonaczarna fasola, opłukana i osuszona822Orzechy dowolne (posiekane)pokrojone w kostkę pomidory z zieloną papryką chile, odsączone płynem i zarezerwowanepokrojone w kostkę pomidory z zieloną papryką chile, odsączone płynem i zarezerwowane425Orzechy dowolne (posiekane)czerwona fasola chili, opłukana i odsączonaczerwona fasola chili, opłukana i odsączona2(zima)1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania6goździkiczosnek mielonyczosnek mielony1zielona papryka, sadzona i mielonazielona papryka, sadzona i mielona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kminek mielonykminek mielony11 funt cukinii,Do podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryżDo podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryż605Orzechy dowolne (posiekane)Indyk mielonyIndyk mielony1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilekkie piwo (takie jak Miller Lite®)lekkie piwo (takie jak Miller Lite®)1(może być lub przeglądać)płynny dym o Smaku hickorypłynny dym o Smaku hickory3(zima)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2(zima)suszone oreganosuszone oregano1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula2(zima)SOS paprykowy (np. Tabasco®)SOS paprykowy (np. Tabasco®)1czerwona papryka, wysiewana i mielonaczerwona papryka, wysiewana i mielona2(może być lub przeglądać)oliwa z oliwek plus 3 do 4 łyżek stołowycholiwa z oliwek plus 3 do 4 łyżek stołowych2(może być lub przeglądać)paluszki mięsne o smaku pepperoni), pokrojone na kawałki wielkości kęsapaluszki mięsne o smaku pepperoni), pokrojone na kawałki wielkości kęsa1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisok pomidorowy niskosodowysok pomidorowy niskosodowy170Orzechy dowolne (posiekane)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu11 funt cukinii,niesłodzone kakao w proszkuniesłodzone kakao w proszku1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Sos WorcestershireSos Worcestershire2cebula żółta, posiekanacebula żółta, posiekana

Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache

Cava, Shiraz i Grenache to świetny wybór na Chili z indyka. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Gramona La Cuvee Cava z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Gramona La Cuvee Cava
Gramona La Cuvee Cava
Słomkowy żółty kolor. Dobra intensywność i wyrazistość na nosie z aromatami pestkowych owoców brzoskwini, loquatu, jabłka i gruszki. Cytrynowa nuta skórki cytryny zapewnia świeżość. Maślane nuty i subtelny dotyk gatunków i miodu.Wino jest dobre na wejściu, średnio mocne na podniebieniu, z dobrą wagą owoców i dobrze zintegrowanym chrupiącym musem. Odświeżające wykończenie i trwała kwasowość.Wino to można spożywać przez cały posiłek, od "aperitifu" po "digestif". Gastronomiczny i wszechstronny.Mieszanka: 70% Xarel.lo, 30% Macabeo
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia41
Magazyn