Pikantne Curry Z Kurczaka

Pikantne Curry Z Kurczaka
Pikantny kurczak Curry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 5 i kosztuje 1,54 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 254 kalorie, 21g białka, oraz 15 g tłuszczu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to raczej tanie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz mak, mieloną kurkumę, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć maku, możesz podążać za tym daniem głównym z BJ ' s easy BlackBerry Cobbler jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantne Curry Z Kurczaka, Pikantne Indyjskie Curry Z Kurczakiem, oraz Pikantny Kokosowy Kurczak Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kawałki kurczaka opłukać i osuszyć. Odstawić. Mak zmielić na pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
MakowiecMakowiec
2
Na dużej patelni, saute cebuli i zielone chiles w oleju, aż złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Papryka ChiliZielona Papryka Chili
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać imbir pasty czosnkowej i nadal saute.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Czosnkowa ImbirowaPasta Czosnkowa Imbirowa
4
Dodaj pastę makową i zarezerwowane kawałki kurczaka, kontynuując saute. Wszystko razem wymieszać; po dobrze wymieszaniu kurczaka z "sosem", dodać czerwony proszek chili i zalać mieszaniną 2 szklanki wody. Przykryć patelnię i niech gotować około 12 do 15 protokół, aż kurczak jest gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
MakowiecMakowiec
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Po kurczak jest " dobrze gotowane "(olej powinien unosić się na szczycie płynu patelni), dodać garam masala i kurkuma w proszku i wyłączyć piec. Wszystko razem wymieszać i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
Garam MasalaGaram Masala
Cały KurczakCały Kurczak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiecPiec

Wyposażenie

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Szkielet Gruner Veltliner (1 litr) z oceną 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Skeleton Gruner Veltliner (1 Litr)
Skeleton Gruner Veltliner (1 Litr)
Świeży, owocowy, a przede wszystkim przyjazny dla jedzenia, nasz Grüner Veltliner (w skrócie Gru-Vee) pokazuje uroki, które sprawiają, że winogrono Austria jest ulubioną odmianą białego wina. Pikantne wino o wybuchowych owocowych smakach, lekkim minerale i pełnym, ekspansywnym wykończeniu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia8
Magazyn