Pikantna Tarta Dyniowa Z Marchewką

Pikantna Tarta Dyniowa Z Marchewką
Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.49 za porcję. Jedna porcja zawiera 523 kalorie, 19g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis od SippitySup ma 27 fanów. Jeśli masz wodę, marchew Topy, parmezan, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantna Tarta Z Marchwi I Estragonu, Pikantna tarta z dynią, ricottą i karmelizowaną cebulą, oraz Chrupiąca Zapiekanka Ze Szpinakiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piecz dynię: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Usunąć łodygę i pokroić dynię na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
3
Usuń nasiona i włókna. Każdą jamę zalewamy solą, pieprzem, 3 gałązkami tymianku i 3 gałązkami majeranku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
PieprzPieprz
NasionaNasiona
TymianekTymianek
SólSól
4
Skropić kilka łyżek oliwy z oliwek na całym ciele. Połówki dyni obrócić na wyłożoną folią tacę i piec około 1 godziny (w zależności od wielkości), aż dobrze zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
DyniaDynia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Wyjąć z piekarnika i ostudzić całkowicie.Ciasto: w misce robota kuchennego połączyć mąkę, ¼ łyżeczki soli i pepitos. Pulse kilka razy, aby zmielić pepitos dość dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
PiekarnikPiekarnik
6
Dodać masło, wodę i żółtka; pulsując jeszcze kilka razy, aż do uzyskania konsystencji posiłku, która utrzymuje się razem po naciśnięciu kciuka i palców. Zrzucić mieszaninę na dużym kawałku folii, tworzą się w płycie o grubości ½ cala, dobrze owinąć i przechowywać w lodówce do firmy, o 30 protokół.Napełnianie: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. w dużym ogniu patelni 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MasłoMasło
WodaWoda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
7
Dodać pory i dużą szczyptę soli; gotować, często mieszając, aż zmiękną i dopiero zaczną kolorować. Około 6 minut. W dużym rondlu połączyć marchew, 3/4 szklanki wody, 1 łyżeczka liści tymianku, 1 łyżeczka posiekanej marchewki i 1 łyżeczka posiekanych liści majeranku, 2 łyżki masła, sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
TymianekTymianek
Liście MarchwiLiście Marchwi
MajeranekMajeranek
MarchewMarchew
MasłoMasło
PorPor
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Podgrzać mieszaninę na dużym ogniu, aż dojdzie do wrzenia, a następnie zmniejszyć patelnię do gotowania na wolnym ogniu. Gotuj, aż marchewki zostaną ugotowane, delikatnie mieszając, aż większość płynu prawie odparuje, a marchewka będzie błyszcząca, około 20 minut. Gdy dynia jest wystarczająco chłodna, aby poradzić sobie zeskrobać miąższ i dodać go do miski. W misce malaksera dodać skąpe 2 szklanki prażonego zacieru z dyni (zarezerwować resztę do innego użytku), dodać mieszaninę porów, 1 szklanka parmezanu, 2 jajka, ½ szklanki mleka, 1/8 łyżeczki soli, Pozostałe 1 łyżeczka liści tymianku, Pozostałe 1 łyżeczka liści majeranku i szczypta papryki cayenne. Pulsuj mieszaninę 8 lub 10 razy, aż będzie dobrze wymieszana i dość gładka. Pory powinny być jedyną teksturą.Zakończ tarty: obficie masło 4 (4 ½ cala) patelnie z karbowaną krawędzią i wyjmowanym dnem. Okryj boki i spody bułką tartą. Na Dobrze posmarowanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto do grubości około 1/8 cala. Używając patelni do tarty jako przewodnika pokrój ciasto na 4 odpowiednio duże krążki, aby zmieściło się tylko na dnie patelni do tarty. Dopasuj dyski w dolnej części patelni. Nie naciskaj ciasta na boki. Przenieś patelnie do lodówki, aby schłodzić około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Pieprz CayennePieprz Cayenne
TymianekTymianek
Bułka TartaBułka Tarta
MajeranekMajeranek
MarchewMarchew
DyniaDynia
MasłoMasło
CiastoCiasto
PorPor
JajkoJajko
MlekoMleko
RolkaRolka
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
PatelniaPatelnia
9
Wyjmij zimne, wyłożone ciastem patelnie z lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
10
Rozprowadź mieszaninę dyni na całej powierzchni patelni, całkowicie wypełniając patelnię. Wyrównaj górę i atrakcyjnie ułóż zarezerwowane plastry marchwi na wierzchu każdej tarty. Wybierz najlepsze i najbardziej jednolite plastry, ponieważ będziesz miał więcej niż potrzebujesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
MarchewMarchew
Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąPiersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
PatelniaPatelnia
11
Tarty posypać pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
12
Piec, aż dobrze rumiane i zestaw. Około 30 do 35 minut. Skórka z bułki tartej powinna lekko odciągnąć się od patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
13
Przenieś patelnię do stojaka z drutu, aby ostygła. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, ale nadal ciepły, bardzo ostrożnie wyjąć tarty z patelni. Odstawić do ostygnięcia i podawać w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn