Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.49 za porcję. Jedna porcja zawiera 523 kalorie, 19g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis od SippitySup ma 27 fanów. Jeśli masz wodę, marchew Topy, parmezan, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantna Tarta Z Marchwi I Estragonu, Pikantna tarta z dynią, ricottą i karmelizowaną cebulą, oraz Chrupiąca Zapiekanka Ze Szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Piecz dynię: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Usunąć łodygę i pokroić dynię na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynia
3
Usuń nasiona i włókna. Każdą jamę zalewamy solą, pieprzem, 3 gałązkami tymianku i 3 gałązkami majeranku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majeranek
Pieprz
Nasiona
Tymianek
Sól
4
Skropić kilka łyżek oliwy z oliwek na całym ciele. Połówki dyni obrócić na wyłożoną folią tacę i piec około 1 godziny (w zależności od wielkości), aż dobrze zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Dynia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
5
Wyjąć z piekarnika i ostudzić całkowicie.Ciasto: w misce robota kuchennego połączyć mąkę, ¼ łyżeczki soli i pepitos. Pulse kilka razy, aby zmielić pepitos dość dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Do Szczotkowania I Smażenia
Piekarnik
6
Dodać masło, wodę i żółtka; pulsując jeszcze kilka razy, aż do uzyskania konsystencji posiłku, która utrzymuje się razem po naciśnięciu kciuka i palców. Zrzucić mieszaninę na dużym kawałku folii, tworzą się w płycie o grubości ½ cala, dobrze owinąć i przechowywać w lodówce do firmy, o 30 protokół.Napełnianie: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. w dużym ogniu patelni 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Oliwa Z Oliwek
Masło
Woda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Patelnia
Piekarnik
7
Dodać pory i dużą szczyptę soli; gotować, często mieszając, aż zmiękną i dopiero zaczną kolorować. Około 6 minut. W dużym rondlu połączyć marchew, 3/4 szklanki wody, 1 łyżeczka liści tymianku, 1 łyżeczka posiekanej marchewki i 1 łyżeczka posiekanych liści majeranku, 2 łyżki masła, sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Tymianek
Liście Marchwi
Majeranek
Marchew
Masło
Por
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
8
Podgrzać mieszaninę na dużym ogniu, aż dojdzie do wrzenia, a następnie zmniejszyć patelnię do gotowania na wolnym ogniu. Gotuj, aż marchewki zostaną ugotowane, delikatnie mieszając, aż większość płynu prawie odparuje, a marchewka będzie błyszcząca, około 20 minut. Gdy dynia jest wystarczająco chłodna, aby poradzić sobie zeskrobać miąższ i dodać go do miski. W misce malaksera dodać skąpe 2 szklanki prażonego zacieru z dyni (zarezerwować resztę do innego użytku), dodać mieszaninę porów, 1 szklanka parmezanu, 2 jajka, ½ szklanki mleka, 1/8 łyżeczki soli, Pozostałe 1 łyżeczka liści tymianku, Pozostałe 1 łyżeczka liści majeranku i szczypta papryki cayenne. Pulsuj mieszaninę 8 lub 10 razy, aż będzie dobrze wymieszana i dość gładka. Pory powinny być jedyną teksturą.Zakończ tarty: obficie masło 4 (4 ½ cala) patelnie z karbowaną krawędzią i wyjmowanym dnem. Okryj boki i spody bułką tartą. Na Dobrze posmarowanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto do grubości około 1/8 cala. Używając patelni do tarty jako przewodnika pokrój ciasto na 4 odpowiednio duże krążki, aby zmieściło się tylko na dnie patelni do tarty. Dopasuj dyski w dolnej części patelni. Nie naciskaj ciasta na boki. Przenieś patelnie do lodówki, aby schłodzić około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
Pieprz Cayenne
Tymianek
Bułka Tarta
Majeranek
Marchew
Dynia
Masło
Ciasto
Por
Jajko
Mleko
Rolka
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Do Szczotkowania I Smażenia
Patelnia
9
Wyjmij zimne, wyłożone ciastem patelnie z lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
10
Rozprowadź mieszaninę dyni na całej powierzchni patelni, całkowicie wypełniając patelnię. Wyrównaj górę i atrakcyjnie ułóż zarezerwowane plastry marchwi na wierzchu każdej tarty. Wybierz najlepsze i najbardziej jednolite plastry, ponieważ będziesz miał więcej niż potrzebujesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynia
Marchew
Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Tarta
Patelnia
11
Tarty posypać pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
12
Piec, aż dobrze rumiane i zestaw. Około 30 do 35 minut. Skórka z bułki tartej powinna lekko odciągnąć się od patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
13
Przenieś patelnię do stojaka z drutu, aby ostygła. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, ale nadal ciepły, bardzo ostrożnie wyjąć tarty z patelni. Odstawić do ostygnięcia i podawać w temperaturze pokojowej.