Pikantna Frittata kukurydziana z pomidorami i szalotkami

Pikantna Frittata kukurydziana z pomidorami i szalotkami
Pikantna kukurydziana Frittata z pomidorami i szalotki to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 352 kalorie. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 11 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka pieprzu, masła, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pikantna Frittata kukurydziana z pomidorami i szalotkami, Wiosenna Frittata bezmleczna z rzodkiewkami i szalotkami, oraz Jajka Z Szalotkami I Pomidorami.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Ustaw stojak na górnej półce piekarnika i rozgrzej do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
W dużej patelni żaroodpornej na dużym ogniu, rozgrzać 2 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Dodaj pomidory i saute 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
5
Dodaj kukurydzę, kolendra, szalotki, czosnek, i jalapeno i saute przez 2 Więcej minut lub aż czosnek jest pachnący i mieszanina zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
6
Przenieść warzywa na talerz i ostudzić przez kilka minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
7
W dużej misce doprawiamy jajka solą i pieprzem. Ubić je lekko widelcem, wystarczy tylko wymieszać białka i żółtka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Dodaj schłodzone warzywa i zimne masło i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
9
Wytrzeć patelnię ręcznikiem papierowym i umieścić go na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Dodać pozostałe 2 łyżki oleju, wirując go wokół i po bokach patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
11
Dodać mieszaninę jaj i warzyw i delikatnie mieszać z tyłu widelca, nie dotykając dna i boków patelni. Przykryć patelnię, obniżyć ogień i gotować przez 1 do 2 minut, lub aż dno frittata zaczyna się ustawiać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
12
Zdjąć pokrywę i przenieść patelnię do górnej półki piekarnika i piec do złotego koloru i dmuchane, o 15 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
13
Przesunąć frittatę na talerz, pokroić w kliny i podawać natychmiast lub ostudzić i podawać w temperaturze pokojowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn