Piersi z kurczaka z tymiankiem w sosie granatowym

Piersi z kurczaka z tymiankiem w sosie granatowym
Piersi z kurczaka z tymiankiem w sosie z granatów mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 58g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 629 kalorii. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, piersi kurczaka ze skórką, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chrupiące Skórki-Pieczone Piersi Z Kurczaka + Sos Rozmarynowo-Tymiankowy, Piersi z kurczaka z sosem śmietanowo-tymiankowym Shiitake i pieczoną marchewką, oraz Cały kurczak pieczony w cieście solnym z tymiankiem.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj zimną wodę, sól, ziarna pieprzu, zmiażdżony czosnek i 3 gałązki tymianku, aż sól się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
PieprzPieprz
CzosnekCzosnek
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Dodać kurczaka i dobrze wymieszać. Przykryć folią i przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut, ale nie więcej niż 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
3
Wyjąć kurczaka z solanki i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SolankaSolanka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
W 10-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu, aż migotanie i gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać kurczaka, boki skóry w dół, i gotować 5 minut lub aż złoty kolor. Użyj długo obsługiwane szczypce włączyć kurczaka i gotować 5 minut dłużej lub aż złoty. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
6
Gotować na wolnym ogniu około 20 minut, bez obracania, aż sok z kurczaka nie będzie już różowy, gdy najgrubsza część zostanie pocięta na kość(170F).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SokSok
KościKości
7
Usuń kurczaka z patelni i miejsce na talerzu, zastrzegając kapiele na patelni. Przykryć szczelnie folią; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Tymczasem w małej misce wymieszaj masło i mąkę palcami lub łyżką. Wyrabiać mieszaninę, aż stanie się gładką pastą; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
9
Wylać wszystkie, ale 1 łyżka kapieli z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Umieść patelnię na średnim ogniu i wymieszaj z cebulą. Gotować 3 protokół, mieszając od czasu do czasu, lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj drobno posiekany czosnek i gotuj 30 sekund, stale mieszając, aż będzie pachnący. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i gotować 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
CzosnekCzosnek
12
Dodaj wino i zwiększyć ciepło do wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
13
Ciepło do wrzenia, skrobanie wszelkie rumiane kawałki off dno patelni. Gotować wino 5 minut lub do zmniejszenia do około 2 łyżki stołowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Dodaj bulion i 1 gałązkę tymianku na patelnię. Gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu, lub do zmniejszenia o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Dodaj sok z granatów i brązowy cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z GranatówSok Z Granatów
Brązowy CukierBrązowy Cukier
16
Podgrzać do wrzenia, mieszając mieszankę granatu trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
GranatGranat
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
17
Szczypta około połowy pasty maślano-mącznej. Wrzuć to do wrzącego sosu i szybko ubić trzepaczką. Powtórz z pozostałą pastą, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
18
Podgrzać sos do wrzenia i gotować 2 minuty, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
19
SOS podawać z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn