Piersi z kurczaka faszerowane ricottą i szynką
Piersi kurczaka nadziewane ricottą i szynką mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 394 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.8 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz delikatesową szynkę, parmezan, ricottę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Piersi z kurczaka faszerowane ricottą i szynką, Piersi Kurczaka Faszerowane Ricottą, oraz Ricotta, pieczarkami i ziołami nadziewane piersi z kurczaka.
Instrukcje
W małej misce, połączyć ricotta, parmezan, bazylia i czosnek.
Kurczaka opłukać i osuszyć.
Wytnij szczelinę wzdłuż grubej krawędzi każdej połowy piersi, tworząc kieszeń. Otwórz połówki piersi jak książkę i połóż po jednym kawałku szynki w każdej.
Łyżka 1/4 mieszanki ricotta na wierzchu każdego plastra szynki, następnie zamknąć kurczaka nad nadzieniem i przymocować wykałaczkami.
Kurczaka doprawić solą i pieprzem. Pogłębiać kurczaka po obu stronach z mąką, aż dobrze pokryte. Wyrzucić pozostałą mąkę.
Na dużej patelni, ciepły olej i masło na średnim ogniu, aż masło topi się i zaczyna się spieniać.
Dodać kurczaka na patelnię i gotować 5 minut; odwróć i gotować z drugiej strony przez dodatkowe 4 do 5 minut, aż kurczak nie będzie już różowy w środku (pokroić na próbę).