Pieprz Cytrynowy Dorsz

Pieprz Cytrynowy Dorsz
Dorsz z pieprzem cytrynowym jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 przepis z 4 porcjami. Na 2,74 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 232 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz filety z dorsza, mielony pieprz, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, oraz Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą.

Instrukcje

1
Na dużej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu, aż do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać filety i wycisnąć 1/2 soku z cytryny na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
CytrynaCytryna
3
Posypać pieprzem do smaku. Gotować przez 4 minuty i włączyć. Wycisnąć z pozostałym sokiem z cytryny i posypać pieprzem do smaku. Kontynuuj gotowanie, aż filety będą łatwo płatkować widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
SokSok
CytrynaCytryna

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn