Pieczony kurczak z pikantnym Herbed Olivada
Pieczony kurczak z pikantnym Herbed Olivadan jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 998 kalorii, 67g białka, oraz 77 g tłuszczu na porcję. Na 3,44 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 42 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ząbki czosnku, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Pieczony kurczak z pikantnym Herbed Olivada, Crostini z pikantną zieloną Oliwadą, oraz Herbed Pieczony Kurczak.
Instrukcje
Połączyć oliwki, rozmaryn, czosnek, pokruszony czerwony pieprz, sól i pieprz w procesorze. Zmiksować, aż oliwki i czosnek zostaną drobno posiekane. Podczas pracy maszyny dodaj 4 łyżki oleju przez rurkę zasilającą i zmiksuj, aż powstanie Gruba pasta. (Olivada może być wykonana 1 dzień wcześniej.
Przenieść do małej miski, przykryć i przechowywać w lodówce.)
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 218°. zaczynając od końca szyi kurczaka, ostrożnie wsuń rękę pod skórę, rozluźniając skórę na piersi, udach i wierzchu podudzi.
Pastę z oliwek rozprowadzić jak najbardziej równomiernie na mięsie pod luźną skórą. Przetrzyj Na Zewnątrz kurczaka z pozostałą 1 łyżką oleju. Złóż końcówki skrzydeł pod; zwiąż nogi luźno, aby utrzymać kształt.
Umieść kurczaka na stojaku ustawionym na patelni do pieczenia.
Pieczony kurczak, aż skóra będzie złotobrązowa i termometr włożony w najgrubszą część uda rejestruje 82°, około 1 godziny 20 minut. Używając widelca do rzeźbienia, przechyl kurczaka, aby opróżnić soki z jamy na patelnię.
Na talerzu kładziemy kurczaka; namiot luźno z folią.
Wlać soki z patelni do szklanej miarki o pojemności 2 szklanek; łyżkę tłuszczu, który unosi się na wierzch.
Dodaj wino i tyle bulionu do soków, aby zmierzyć 1 1/3 szklanki.
Wlać płyn z powrotem do tej samej patelni. Ustaw patelnię na 2 palniki i gotować, aż sos zgęstnieje i zmniejsza się do 3/4 szklanki, skrobanie się rumiane kawałki, o 5 protokół. Doprawić sosem solą i pieprzem; wlać do sosu.
Podawać kurczaka z sosem.