Pieczony kurczak z cytryną, czosnkiem i tymiankiem
Pieczony kurczak z cytryną, czosnkiem i tymiankiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.41 za porcję. Jedna porcja zawiera 1013 kalorii, 79g białka, oraz 71 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pieczone odmiany kurczaka, cebulę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak Z Pieczonym Czosnkiem, Cytryną I Sosem Tymiankowym, Łatwy Pieczony Kurczak Z Cytryną, Tymiankiem I Czosnkiem, oraz Szparagi pieczone z czosnkiem, cytryną i tymiankiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. opłucz kurczaka i osusz go.
W małej misce, dodać masło złożone, łącząc zmiękczone masło, mielony tymianek, ząbki czosnku, Skórka z cytryny, sól i pieprz.
Doprawić jamę kurczaka obficie solą i pieprzem. Wypchaj jamę ćwiartkami cytryny, garścią świeżych liści tymianku i ćwiartką cebuli.
Marchewkę, seler i cebulę ułożyć na dnie patelni i ułożyć kurczaka na wierzchu warzyw. Skrzyżuj nogi i krawat sznurkiem kuchennym.
Delikatnie odciągnij skórę od kurczaka i rozprowadź pod skórą 2 łyżki zmiękczonej mieszanki masła, równomiernie rozprowadzając.
Pozostałe masło rozłożyć na całej powierzchni kurczaka i obficie doprawić solą i pieprzem.
Umieść kurczaka w piekarniku i piecz przez 20 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 375 stopni F i piecz kurczaka, aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą część wewnętrznego uda, nie dotykając kości rejestruje 160 do 165 stopni F, około 45 minut.
Przełożyć kurczaka i warzywa na deskę do krojenia, aby odpocząć przez około 15 minut. Namiot kurczaka z folią aluminiową, aby utrzymać ciepło.
Wlać soki z patelni do dużej szklanej miarki. Łyżka tłuszczu z góry.
Dodać bulion z kurczaka do patelni i umieścić na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki. Powrót soki na patelnię.
Ubić mąkę do mieszaniny bulionu i doprowadzić do wrzenia, aż lekko zgęstnieje, o 2 protokół. SOS doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać razem z pieczonym kurczakiem.
Kurczak z miodem: masło doprawić 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej i 2 łyżki miodu.
Kurczak sojowo-imbirowy: masło doprawić 1 łyżką mielonego czosnku, 2 łyżeczkami świeżego imbiru i 2 łyżeczkami sosu sojowego.