Lody waniliowe ze świeżymi truskawkami
Lody waniliowe ze świeżymi truskawkami to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 6 minut. Udaj się do sklepu i odbierz syrop kukurydziany, skrobię kukurydzianą, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj B&W puddingi waniliowe ze świeżymi truskawkami, Duszone truskawki z wanilią i świeżą miętą, oraz Lody waniliowe z truskawkami # sfromtheheart dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 2 łyżki mleka i skrobi kukurydzianej w małej misce, mieszając, aż będzie gładka.
W dużej misce wymieszać serek śmietankowy i sól, mieszając trzepaczką.
Pozostałe mleko, pół na pół i kolejne 3 składniki (przez syrop kukurydziany) połączyć w średnim rondlu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; wymieszać nasiona do mieszaniny mleka na patelni, rezerwując fasolę do innego użycia. Doprowadzić do wrzenia; gotować 4 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Dodać mieszankę skrobi kukurydzianej; wymieszać trzepaczką. Gotować, stale mieszając, 2 minuty lub aż lekko zgęstnieje. Stopniowo dodawać mieszaninę mleka do mieszaniny serów śmietankowych, mieszając, aż będzie gładka. Powrót mieszaniny mleka do rondla.
Umieścić patelnię w dużej misce wypełnionej lodem, aż mieszanina ostygnie do temperatury pokojowej (około 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
Wlać mieszaninę do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta.
Podczas gdy lody zamarza, połączyć truskawki i 1/4 szklanki cukru w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować 5 minut lub aż owoce są miękkie i sok jest syropy.
Umieść patelnię w dużej misce wypełnionej lodem, aż owoce wystygną (około 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
Po zakończeniu ubijania lodów przełóż do pojemnika odpowiedniego do zamrażarki, naprzemiennie łyżki lodów z łyżkami owoców. Naciśnij kawałek pergaminu lub papieru woskowego bezpośrednio na powierzchnię lodów i zamrozić do twardości, około 4 godzin.
Wyjąć z zamrażarki, aby zmiękczyć przed podaniem.