Pieczony Kalafior Panierowany
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać pieczone kalafior panierowany spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.73 za porcję. Jedna porcja zawiera 255 kalorii, 10g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 294 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz gałkę muszkatołową, parmigiano reggiano, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kalafior Pieczony Panierowany, Kalafior Panierowany, oraz Kalafior Panierowany Włoski.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Spuścić cały płyn z gotowanego kalafiora, łatwość całej głowy do 9-calowej patelni ciasto obficie pokryte nonstick spray do pieczenia, i odstawić.
Masło rozpuścić w małym ciężkim rondlu na umiarkowanie małym ogniu.
Dodaj szalotki i gotować, mieszając od czasu do czasu, 2 do 3 minut, aż kuleje. Wymieszać w mące, sól, pieprz, i gałka muszkatołowa i gotować i mieszać 3 protokół.
Stale ubijając, dodaj pół na pół w powolnym, stałym strumieniu i kontynuuj ubijanie od 5 do 8 minut, aż zgęstnieje i nie pozostanie surowy smak mąki.
Dodajemy ser i mieszamy do rozpuszczenia. Ostrożnie polać kalafiorem sosem i posypać polewą.
Przesuń na środkowej półce piekarnika i piec odkryte około 20 minut, aż lekko rumiane.
Łatwo panierowany kalafior na podgrzewanym okrągłym talerzu i służyć jako dodatek do pieczonej wołowiny, jagnięciny lub wieprzowiny. Dobre też z pieczonym kurczakiem lub indykiem lub pieczoną szynką.
From from a Southern Oven: the Savories, the Sweets by Jean Anderson. Copyright © 2012 by Jean Anderson; photography copyright © 2012 by Jason Wyche. Wydawnictwo: John Wiley & Sons, Inc.