Pieczone pomidory: niskowęglowodanowe
Pieczone pomidory: Low Carb to bezglutenowy i podstawowy przepis na 2 porcje. Jedna porcja zawiera 105 kalorii, 3 g białka i 8 g tłuszczu. Za 1,03 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Niewiele osób tak naprawdę lubiło tę przystawkę. Mieszanka oliwy z oliwek, parmezanu, pomidorów śliwkowych i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 48 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 78%. Podobne przepisy to Pieczona tilapia z parmezanem (o niskiej zawartości węglowodanów), Zoodles z sardynkami, pomidorami i kaparami – o niskiej zawartości węglowodanów oraz Zoodles z sardynkami, pomidorami i kaparami – o niskiej zawartości węglowodanów.
Instrukcje
Pomidory doprawić solą i ułożyć nasionami do dołu na stojaku lub ręczniku papierowym do odsączenia na około 30 minut. Osusz ręcznikiem papierowym.
Umieścić ruszt piekarnika w górnej części piekarnika i rozgrzać brojlera. Wyłóż patelnię do brojlerów folią.
Na przygotowanej patelni ułóż połówki pomidorów, nasionami do góry, dopraw pieprzem do smaku, skrop oliwą i posyp ziołami. Podpiekaj, aż będzie gorąco, a wierzchołki zaczną się rumienić, około 8 minut.
Posyp serem i piecz, aż ser się roztopi, około 1 minuty.
Podaj 3 połówki na osobę.