Pieczona Pierś Z Indyka Z Ziołami
Pieczona pierś z indyka z ziołami to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap danie główne. Ten przepis serwuje 18 i kosztuje 2,58 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 44g białka, 7G tłuszczu i w sumie 245 kalorii. Mieszanka szałwii, piersi z indyka, wywaru z kurczaka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 5 godzin i 15 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 67%. Spróbuj pieczona pierś z indyka z boczkiem i ziołami, Tłoczone zioła i przyprawy pierś z indyka, Muffin dyniowo-Cukiniowy nadziewany sosem Chipotle, oraz Mówię Jedz Indyka! Pierś Z Indyka Pieczona Czosnkiem dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Poluzuj skórę z mięsa piersi indyka.
Pierś z indyka włożyć do dużego garnka nadającego się do piekarnika lub piekarnika holenderskiego z pokrywką i polać mięso bulionem drobiowym.
W misce wymieszaj roztopione masło z granulkami bulionu z kurczaka, szałwią, cząberem, rozmarynem i tymiankiem. Podnieś poluzowaną skórę i wlej nieco ponad połowę mieszanki masła i ziół pod skórę.
Wylej pozostałą mieszankę ziół na skórę. Przykryj garnek.
Piecz w nagrzanym piekarniku przez 3 godziny; Odwróć pierś z indyka i piecz jeszcze 1 godzinę; Odwróć ponownie i piecz, aż soki będą klarowne, a termometr do mięsa z natychmiastowym odczytem włożony do najgrubszej części piersi, nie dotykając kości, odczytuje 180 stopni F (80 stopni C), 1 dodatkowa godzina (w sumie 5 godzin). Podlać indyka kroplami patelni i odstawić na 5 do 10 minut przed podaniem.