Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron

Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron
Pieczona jagnięcina z kiełbasą jagnięcą i świeżym sosem winogronowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 607 kalorii, 54g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na $7.45 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ząbka czosnku, dobrze przycięte jagnięcina, winogrona i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona noga jagnięca z sosem ze świeżej mięty, Pieczona Jagnięcina Z Sosem Ze Świeżej Mięty, oraz Pieczeń Z Jagnięciny Z Pikantnym Sosem Jagnięcym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotować wszystkie składniki w dużym rondlu, aż zmniejszy się do 2 1/3 szklanki, o 20 protokół. Super. Puree w blenderze. DO AHEAD: może być wykonany 5 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Pulsuj winogrona, oliwki, posiekany rozmaryn, ocet i ząbek czosnku w mini procesorze, aż oliwki zostaną posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
RozmarynRozmaryn
OcetOcet
WinogronaWinogrona
OliwkiOliwki
2
Przenieś do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wymieszać w mielonej jagnięcinie, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona JagnięcinaMielona Jagnięcina
PieprzPieprz
SólSól
4
Łyżki jagnięciny posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Stojak BaranekStojak Baranek
5
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj 1 Stojak, mięso strona w dół, i gotować, aż rumiane, o 5 protokół. Ustaw na obramowanej blasze do pieczenia, mięso do góry. Powtórz z 1 łyżka oleju i pozostały stojak; patelnia rezerwy. Super jagnięcina.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
7
Dodaj 1/2 bulion szklanki na patelni. Gotować, aż zredukowane do glazury, skrobanie się rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj do sosu. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
9
Rozłóż każdy stojak z 1 łyżką musztardy. Połowę kiełbasy jagnięcej wcisnąć na wierzchu każdego stojaka (warstwa będzie cienka). DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
KiełbasaKiełbasa
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
JagnięcinaJagnięcina
10
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Połączyć bułkę tartą, 2 łyżki oleju i 2 łyżki musztardy na średniej patelni. Wrzucić na średnim ogniu, aż zacznie kolor, o 5 protokół. Naciśnij okruchy na kiełbasę na każdym stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
MusztardaMusztarda
KiełbasaKiełbasa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Przeciąć crumb crust (nie jagnięcina) między kośćmi, aby zdobyć. Pieczeń, aż termometr włożony do centrum rejestry 57°, około 30 minutdla średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
13
Przełożyć jagnięcinę na talerz; odstawić na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
14
Do sosu wlać soki z blachy do pieczenia. Dusić w małym rondlu, aż zmniejszy się do około 1 1/3 szklanki, o 9 protokół (sos lekko zgęstnieje). Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
15
Jagnięcinę pokroić między kościami w kotlety. Ustaw po dwa na każdym talerzu. SOS łyżeczkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
JagnięcinaJagnięcina
1
Martín Códax 2005"Ergo" Tempranillo (Hiszpania, 14 USD), o żywych owocach, pełnym ciele i elastycznej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
TempranilloTempranillo
OwoceOwoce
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia30
Magazyn