Pieczona jagnięcina z rozmarynem i czosnkiem
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i bezmleczne przepisy do twojej kolekcji, pieczona jagnięcina z rozmarynem i czosnkiem może być przepis, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 110 kalorii, 9g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. 128 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz wino, bulion jagnięcy, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 55 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%. Podobne przepisy to Czosnkowo-rozmarynowa pieczeń z jagnięciny, Drop Dead Gorgeous-Garlic Studded Roast Leg of Lamb, oraz Pieczona jagnięcina z rozmarynem i czosnkiem.
Instrukcje
Pierwszym zadaniem jest stud jagnięcinę z czosnkiem i rozmarynem. Użyj ostrego spiczastego noża, wykonaj co najmniej 30 małych nacięć na całym mięsie. Obierz 4 ząbki czosnku, cienko pokrój je i włóż plasterek do każdego nacięcia. Następnie zdejmij małe gałązki rozmarynu i wciśnij również nacięcia. Jeśli zrobić z góry, przykryć jagnięcinę dobrze i przechowywać w lodówce.
Wyjąć z lodówki 1 godzinę przed pieczeniem.
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Rozgrzać dużą patelnię, dodać trochę oleju i usmażyć jagnięcinę.
Marchewkę, cebulę, pozostały czosnek i rozmaryn rozsypać w dużej puszce do pieczenia, wlać wino i wywar, a następnie umieścić rumianą jagnięcinę w puszce.
Pieczemy ok. 1 godz. 45 min. Przekręć jagnięcinę do połowy, aby do czasu jej ugotowania, każda strona była w bulionie. Po ugotowaniu wyjąć jagnięcinę i pozostawić na około 30 minut w ciepłym miejscu przykrytym folią.
Podczas gdy Baranek odpoczywa, zrobić sos.
Cały wywar z puszki przelać przez sito do rondla, aby usunąć wszystkie warzywa i zioła. Bulion ten powinien być bogaty, lekko gęsty i mieć wspaniały jagnięcy smak. Zmniejsz go trochę na płycie, jeśli chcesz skoncentrować smak, odtłuszczając każdy tłuszcz, który wychodzi na powierzchnię.
Jagnięcinę podawać z sosem, ziemniakami (patrz "dobrze smakuje"), porami i dyni (patrz poniżej).