Pieczona jagnięcina z Oregano Pesto
Jagnięcina pieczona w czosnku z pesto Oregano może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.81 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 165 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka pieprzu, ząbki czosnku, zwinięte nogi jagnięciny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest solidne. Podobne przepisy to Pieczona Jagnięcina Z Czosnkiem I Oregano, Oregano I Czosnek Pieczona Jagnięcina, oraz Wolno pieczona noga jagnięcina z Oregano i cytryną.
Instrukcje
Rozwiń pieczeń i przyciąć tłuszcz.
Rozprowadzić 1 łyżkę Pesto Oregano w fałdach pieczenia. Reroll pieczeń i zabezpieczyć w odstępach 1-calowych z ciężkim sznurkiem. Dodać kilka 1/2-cala-głębokie szczeliny w powierzchni pieczeni; stuff plastry czosnku w szczeliny.
Wytnij 3 dodatkowe szczeliny o głębokości 1/2 cala na powierzchni pieczeni; do każdej szczeliny włóż 1 łyżeczkę pesto.
Pozostałe pesto rozprowadzić na powierzchni pieczeni, posypać solą i pieprzem.
Ułożyć pieczeń na patelni brojlerów i włożyć mięso do najgrubszej porcji pieczeni; odstawić.
Usuń białą, papierową skórę całej główki czosnku, upewniając się, że nie oddzielasz goździków. Owinąć główkę czosnku w folię aluminiową.
Piec pieczeń i czosnek obok siebie w 325 przez 45 minut.
Czosnek wyjąć z piekarnika; odstawić.
Piec pieczeń 40 więcej minut lub aż termometr rejestruje 150 (średnio rzadkie).
Odstawić pieczeń na 10 minut przed krojeniem. Czosnek oddzielić na ząbki i podawać z pieczeni.