Pieczeń Wołowa Z Mostkiem Wołowym
Pieczeń wołowa może być tylko Żydowskie przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1022 kalorii, 42g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać musztardę, do 6 ząbki czosnku, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wiele osób robiło ten przepis, a 3204 powiedziałoby, że trafił w sedno. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 4 godziny i 50 minut. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Garnek-pieczony mostek wołowy, Instant Pot Beef Mostek, oraz Instant Pot Beef Mostek.
Instrukcje
Przygotuj mostek: po jednej stronie mostka powinna znajdować się warstwa tłuszczu, którą chcesz. Jeśli są jakieś duże kawałki tłuszczu, odetnij je i wyrzuć. Duże kawałki tłuszczu nie będą w stanie całkowicie się wyrenderować.
Używając ostrego noża, podziel tłuszcz na równoległe linie, oddalone o około 3/4 cala. Przeciąć tłuszcz, nie wołowinę. Powtórz w przeciwnym kierunku, aby uzyskać wzór luku krzyżowego.
Soli mostek dobrze i pozostawić w temperaturze pokojowej przez 30 minut.
Sear mostek: będziesz potrzebował żaroodporne, grubym dnie garnek z pokrywą, lub holenderski piekarnik, który jest po prostu wystarczająco szeroki, aby pomieścić mostek pieczeń z trochę miejsca na cebulę.
Pat mostek suche i umieścić go, tłustej stronie w dół, do garnka i umieścić go na średnim ogniu. Gotować przez 5 do 8 minut, lekko skwiercząc, aż strona tłuszczu będzie ładnie rumiana. (Jeśli pieczeń wydaje się gotować zbyt szybko, zmniejszyć ogień do średniego. Chcesz stałego skwierczenia, a nie wściekłego sear.)
Odwróć mostek i gotować przez kilka minut więcej brązowej drugiej stronie.
Podsmaż cebulę i czosnek: gdy mostek rumiany, usunąć go z garnka i odstawić. W garnku powinno być kilka łyżek tłuszczu. Jeśli nie, dodaj trochę oliwy z oliwek.
Dodać posiekaną cebulę i zwiększyć ogień do wysokiej.
Cebulę posypać odrobiną soli. Smażyć, często mieszając, aż cebula są lekko rumiane, 5 do 8 protokół. Wymieszać czosnek i gotować 1 do 2 Więcej minut.
Gotuj na wolnym ogniu mostek i piecz go: Rozgrzej piekarnik do 150°C (300 ° F). Użyj sznurka kuchennego, aby związać liście laurowe, rozmaryn i tymianek.
Przenieść cebulę i czosnek na boki garnka i nestle mostek wewnątrz.
Dodać bulion wołowy i wiązane zioła. Doprowadzić wywar do wrzenia na płycie kuchennej.Przykryć garnek, a następnie umieścić w piekarniku 149° (150°C). Gotować przez 3 godziny. Ostrożnie odwróć mostek co godzinę, aby gotował równomiernie.
Dodaj marchew, kontynuuj gotowanie: po 3 godzinach dodaj marchew. Przykryć garnek i gotować przez 1 godzinę więcej, lub aż marchewki są gotowane przez i mostek rozpada się przetargu.
Usuń mostek: gdy mostek rozpada się przetargu, wziąć garnek z piekarnika i usunąć mostek do deski do krojenia. Przykryj folią. Wyciągnij i wyrzuć zioła.
Zrobić sos (opcjonalnie): w tym momencie masz dwie opcje. Można podawać jak jest, lub można zrobić sos z kapieli i trochę cebuli. Jeśli służysz tak, jak jest, pomiń ten krok.
Aby zrobić sos, Usuń marchew i połowę cebuli, odstaw na bok i przykryj je folią.
Pozostałe składniki wlać do blendera i przecier do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli chcesz, dodaj 1 łyżkę musztardy do mieszanki. Włożyć do małego garnka i ogrzać.
Pokrój i podawaj: zwróć uwagę na linie włókien mięśniowych pieczenia. To jest "ziarno" mięsa. Pokroić mięso prostopadle do tych linii, lub w poprzek ziarna (cięcie w ten sposób dodatkowo zmiękcza mięso), w 1/4-cala do 1/2-cala plastry. (Wytrzymały nóż do chleba świetnie nadaje się do krojenia pieczeni.)
Podawać z cebulą, marchewką i sosem.
Podawać z puree, pieczone lub gotowane ziemniaki, makaron jajeczny, lub polenta.