Pieczeń wieprzowa zawijana w pancettę
Pieczeń wieprzowa owinięta pancettą może być właśnie bezglutenowym, bezmlecznym, paleolitycznym i pierwotnym przepisem, którego szukałeś. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 382 kalorie, 47 g białka i 16 g tłuszczu każda. Za 3,69 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut. Ten przepis z Foodnetwork wymaga oliwy z oliwek, ząbków czosnku, pieczeni z wiązanej polędwiczki wieprzowej oraz soli i pieprzu. Wiele osób przygotowało ten przepis i 1211 twierdzi, że był strzałem w dziesiątkę. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 87%. Ten wynik jest niesamowity. Wypróbuj pieczeń wieprzową zawijaną w pancettę, pieczeń wieprzową zawijaną w pancettę i kotlet schabowy zawijany w pancettę, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Zmieszaj czosnek, rozmaryn, tymianek i oliwę w małym robocie kuchennym, od czasu do czasu zdrapując boki miski, aż czosnek zostanie zmielony.
Pieczeń wieprzową obficie posyp solą i pieprzem. Ułóż plastry pancetty na powierzchni roboczej, lekko nachodząc na siebie i tworząc prostokąt.
Rozłóż połowę mieszanki czosnku na 1 stronie wieprzowiny i pomiędzy 2 schabami, które spotykają się na środku związanej pieczeni wieprzowej.
Połóż wieprzowinę mieszanką czosnku do dołu, na środku prostokąta pancetty.
Rozłóż pozostałą mieszaninę czosnku na pozostałej wieprzowinie. Owiń plastry pancetty wokół wieprzowiny.
Umieść wieprzowinę w brytfance. Przykryj i przechowuj w lodówce co najmniej 1 godzinę, ale maksymalnie 1 dzień.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Do brytfanny wlać 1/2 szklanki bulionu i 1/2 szklanki wina.
Co 20 minut do soków z patelni dodawaj więcej bulionu i wina. Piecz wieprzowinę, aż termometr do mięsa włożony do środka zarejestruje 145 stopni F w przypadku średnio wysmażonego, około 1 godziny.
Przenieś wieprzowinę na deskę do krojenia. Namiot przykryj folią aluminiową i odstaw na 10 minut.
Wlać tłuszcz z patelni do szklanej miarki i łyżką usunąć tłuszcz, który wypłynął na wierzch.
Za pomocą dużego, ostrego noża pokrój wieprzowinę w plastry o grubości 1/4 cala i podawaj z sosami z patelni.