Pieczeń wieprzowa z nadzieniem kiełbasianym
Pieczeń wieprzowa z nadzieniem kiełbasianym może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 3,15 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 59G białka, 45g tłuszczu i w sumie 904 kalorii. Ten przepis od Allrecipes ma 42 fanów. Mieszanka wermutu, mąki, tymianku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 3 godziny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 89%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Pieczeń wieprzowa z nadzieniem z kiełbasy kasztanowej, Pieczeń wieprzowa z nadzieniem jabłkowym, oraz Pieczeń Wieprzowa Korona Z Nadzieniem Żurawinowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Masło jedno szklane naczynie do pieczenia 8x8x2 cale i odstawić.
Przykryj ruszt do pieczenia folią aluminiową i umieść w brytfannie.
Umieść pieczeń koronową, kość kończy się, na stojaku wyłożonym folią.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 1 godzinę.
Przygotuj farsz, topiąc 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj kiełbasę i cebulę; gotuj, aż kiełbasa się pokruszy i całkowicie ugotuje.
Zdjąć z ognia. Dodać bułkę tartą, kasztany, bulion z kurczaka, pietruszkę, szałwię, tymianek, sól i pieprz.
Zagotuj 2 szklanki bulionu i wermutu w dużym rondlu, aż zmniejszy się o połowę.
Umieść boczek na dużej, głębokiej patelni. Gotuj na średnim ogniu, aż równomiernie się zrumieni.
Odcedź, pokrusz i odstaw na bok.
Na tej samej patelni na średnim ogniu rozpuść 3 łyżki masła.
Dodaj mąkę; wymieszaj i gotuj na złoty kolor.
Dodaj mieszaninę bulionu i gotuj, aż lekko zgęstnieje, około 5 minut.
Dodaj boczek; dopraw solą i pieprzem.
Wyjmij wieprzowinę z piekarnika i wypełnij wnękę farszem; przykryj farsz folią.
Przenieś pozostały farsz do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Umieść pieczeń i dodatkowy farsz w piekarniku.
Piec, aż termometr włożony do środka wieprzowiny zarejestruje 145 Stopni F( 63 stopnie C), około 1 godziny. Fastryguj pieczeń od czasu do czasu z kapaniem.
Przenieś pieczeń na półmisek i przykryj.
Pokrój wieprzowinę między kośćmi na kotlety.
Podawać z farszem i sosem.