Penne z tuńczykiem i kaparami
Penne z Tunanem i kaparami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 545 kalorii, 25g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka ząbków czosnku, wina, pietruszki z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Penne z tuńczykiem, kaparami i fasolą, Penne Z Kalafiorem I Kaparami, oraz Penne z pomidorami, oliwkami i kaparami.
Instrukcje
Gotować penne we wrzącej osolonej wodzie, aż al dente.
Odcedzić makaron, rezerwując 1/2 szklanki wody makaronu.
Tymczasem, na dużej patelni, podgrzać oliwę z oliwek, aż się połysk.
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż złoty, o 2 protokół.
Dodać odsączonego tuńczyka; gotować przez 1 minutę.
Dodać wino, kapary i 1 łyżkę natki pietruszki; doprawić solą i pieprzem. Gotować sos, aż wino prawie odparuje, o 2 minuty dłużej.
Dodaj penne i zarezerwowane wody makaronu i gotować, mieszając, przez 1 minutę. Doprawić pieprzem, posypać pozostałą 1 łyżką natki pietruszki i podawać.