Penne z sosem z czerwonej papryki i brokułami
Penne z sosem z czerwonej papryki i brokułami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 472 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.04 za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz cayenne, sól, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 22 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Penne z sosem pomidorowo-pieprzowym (Penne Saporite"Il Frantoio"), Penne z sosem z czerwonej papryki, oraz Brokuły Penne z pikantnym sosem z masła orzechowego.
Instrukcje
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu na dużej patelni.
Dodać cebulę i podsmażyć je przez około 5 minut, aż zmiękną; mieszając od czasu do czasu. Obniżyć ogień trochę i dodać czosnek i paprykę. Nadal gotować warzywa, często mieszając przez 15 minut.
W robocie kuchennym lub blenderze posiekaj migdały.
Dodać mieszankę pieprz-cebula, ocet, i pozostałą oliwę z oliwek; wszystko zmiksować na puree.
Dodaj sól, czarny pieprz i cayenne. Krótko wymieszać, aby je włączyć.
W rondlu ułóż parowiec warzywny nad wodą. Zagotować wodę i dodać brokuły. Przykryć patelnię i gotować brokuły na średnim ogniu przez 5 minut lub nieco dłużej, aż będzie miękka, jak chcesz. Trzymaj ciepło.
Ugotuj makaron w dużym garnku z osoloną wrzącą wodą, aż będzie po prostu miękki.
Odcedzić makaron i odstawić do garnka.
Wlać sos z czerwonej papryki, parmezan, brokuły i bazylia do garnka penne.
Podgrzać zawartość na średnim ogniu, aż makaron będzie bardzo gorący.
Dodaj więcej soli i pieprzu do smaku, jeśli to konieczne.
Makaron podawać natychmiast.