Penne z rukolą i pesto z orzecha włoskiego
Penne z pesto z rukoli i orzecha włoskiego może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 559 kalorii. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka kawałków orzecha włoskiego, mielona, fasola i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Pesto Z Rukoli Pistacjowej Z Penne I Smażonymi Broccolini, Penne Z Pesto Z Rukoli Pistacjowej I Balsamicznymi Szkliwionymi Warzywami, oraz Pesto Z Rukoli Orzechowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu na średnim ogniu gotować czosnek w oleju 5 minut, a następnie wyjąć patelnię z kuchenki. Napełnij Robot kuchenny rukolą, luźno zapakowaną.
Dodać orzechy włoskie i 1/2 ciepłego oleju i oba ząbki czosnku do rukoli w procesorze.
Dodaj gałkę muszkatołową, sól i pieprz do miski procesora, Ustaw pokrywkę na miejscu i pulsacyjnie zmiel mieszaninę na gęstą pastę.
Dodaj pozostałą rukolę do procesora i zmiel pastę, ponownie pulsując procesorem.
Przenieść pastę z rukoli do dużej miski makaronu. Pozostałą oliwę wymieszać z serem. Posmakuj sosu pesto i dostosuj przyprawy.
Podczas gotowania penne do pakowania wskazówki dla al dente, oglądać czas. Po około 6 minutach dodaj zieloną fasolkę do garnka do makaronu. Fasola będzie gotować wraz z makaronem przez ostatnie 2 lub 3 minuty.
Odcedzić makaron i fasolę razem w durszlaku, a następnie przenieść gorący makaron i fasolę do miski makaronu z pesto na dnie. Wrzucić makaron i fasolę z pesto przez 2 do 3 minut, aby połączyć i równomiernie płaszcz makaron i fasolę z sosem pesto.