Pasta e Fagioli III

Pasta e Fagioli III
Pastan e Fagioli III może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.27 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 51g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 864 kalorii. 44 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to raczej tanie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka oliwy z oliwek, marchew, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 98%. Podobne przepisy to 30-minutowa Pastan i zupa z fasoli (Pastan e Fagioli), Pastan e Fagioli (włoski makaron i zupa fasolowa), oraz Pastan E Fagioli (Pastan i fasola) Sarah Olsen.

Instrukcje

1
Do dużego rondla lub holenderskiego piekarnika umieść fasolę, kość szynki i 10 szklanek wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż ziarna będą miękkie, od 1 1/2 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola GranatowaFasola Granatowa
Kość SzynkowaKość Szynkowa
FasolaFasola
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Tymczasem doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodaj makaron i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
4
Odcedzić, spłukać zimną wodą do schłodzenia, a następnie odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
5
Gdy fasola jest już prawie gotowa, podgrzej oliwę w holenderskim piecu na średnim ogniu. Wymieszać w cebuli i czosnku, gotować, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół. Wymieszaj pomidory, seler, marchew, płatki czerwonej papryki i 1 szklanka wody;doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować, aż marchew zmięknie, o 10 protokół. Podczas mieszanka pomidorowa simmers, usunąć kość szynki z fasoli. Oddzielić mięso od kości, pokroić mięso i wyrzucić kość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Kość SzynkowaKość Szynkowa
PomidorPomidor
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
FasolaFasola
CebulaCebula
WodaWoda
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
6
Aby zakończyć zupę, wymieszać fasolę, ugotowany makaron i pokrojoną w kostkę szynkę do mieszanki pomidorowej; w razie potrzeby dodać dodatkową wodę, aby zrobić grubą zupę. Doprawić do smaku solą i pieprzem; dusić, aż makaron i fasola będą dość miękkie, od 5 do 15 minut. Przed podaniem wymieszać posiekaną natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sól I PieprzSól I Pieprz
Szynka Pokrojona W KostkęSzynka Pokrojona W Kostkę
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PomidorPomidor
FasolaFasola
WodaWoda
ZupaZupa

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 48 dolarów za butelkę.
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
# 31 entuzjasta wina Top 100 2018 Czysta rubinowa czerwień. Owocowy nos z nutami wiśni i truskawek. Niektóre trzeciorzędowe wskazówki przypominają skórę. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, soczyste, intrygujące i długotrwałe. Taniny są dojrzałe i delikatne. Posmak wyraża żywą świeżość z nutami ciemnoczerwonych owoców, mokrej ziemi i drewna.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn