Parmezan Pieprz Kędzierzawy Chipsy
Parmezan pieprz Kędzierzawy chipsy jest bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przystawka. Ten przepis sprawia, że 18 porcji z 74 kalorie, 4G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, kędzierzawy, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 93%. Podobne przepisy to Czosnek Parmezan Jarmuż Chipsy, Chrupiące Chipsy Z Jarmużu Z Cytryną I Parmezanem, oraz GreensLove-Chipsy Z Jarmużu, Pieczony Czosnek, Parmezan.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 135° z regałami w górnej i dolnej części.
Liniowe patelnie z pergaminem lub folią zapobiegającą przywieraniu.
Wytnij i odrzuć łodygi i żeberka środkowe z jarmużu. Wyceluj w 32 filiżanki liści (użyj szklanki 1 - lub 2-ćwiartkowej i zapakuj liście bez ich kruszenia). Liście umyć i dobrze osuszyć.
Połowę jarmużu przełożyć do dużej miski. Wrzucić połowę oleju, tarcie liści, aby upewnić się, że są dobrze pokryte, a następnie wrzucić połowę parmezanu, pieprz, i sól. Gdy pierwsza połowa jest w piekarniku, powtórz z drugą połową jarmużu.
Pracując partiami, rozłóż liście w jednej warstwie na wyłożonych patelniach i piecz, zmieniając pozycje arkuszy w połowie, aż będą ostre, około 25 minut.
Przenieś chipsy metalową szpatułką na blachy do pieczenia lub talerze do ostygnięcia. Ponowne użycie pergaminu lub folii dla kolejnych partii.
* Pęczki jarmużu mogą się znacznie różnić w ilości łodyg, które obejmują, przekrzywiając wagę, a tym samym wydajność. Niektóre odmiany kędzierzawego jarmużu, szczególnie organiczne, zawierają bardzo mało łodygi, więc możesz potrzebować tylko kupić 2 funty, aby osiągnąć 32 filiżanki.* Chipsy z jarmużu można przygotować 1 dzień wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku w chłodnej temperaturze pokojowej. Re-crisp w 275°f piekarnik, jeśli to konieczne.* Jeśli używasz jarmużu toskańskiego, możesz wykonać dokładnie tę samą procedurę, używając 2 funtów jarmużu toskańskiego (aka lacinato lub Dinosaur kale) z 3 łyżkami oliwy z oliwek, 4 łyżkami tartego parmezanu, 1 łyżeczką pieprzu i 1/2 łyżeczki drobnej soli morskiej.