Parmezan i lasagne z warzywami korzeniowymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj parmezan i Lasagnan z warzyw korzeniowych. Ten przepis służy 10 i kosztuje $3.35 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 67g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 1753 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś liść laurowy, mieloną gałkę muszkatołową, D No-boil lasagne noodles i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Warzywa korzeniowe i brukselka Lasagna, Lasagna Warzywna Z Domowymi Arkuszami Lasagna (Bez Maszyny Do Makaronu), oraz Lazania z korzenia selera i grzybów.
Instrukcje
Połącz squash, ziemniaki, 1 szklanka posiekanej cebuli i oleju w patelni pokrytej sprayem do gotowania, podrzucając do herbu warzywa.
Piec w temperaturze 450 przez 30 minut lub do miękkości warzyw, mieszając raz; odstawić.
Połączyć pozostałe 1 szklanka cebuli, mleko, gałka muszkatołowa, cynamon, i liść laurowy w średnim rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do duszenia.
Wyjąć z ognia; odstawić 15 minut. Przecedzić mieszaninę mleka przez drobne sito nad miską; wyrzucić substancje stałe. Powrót mieszaniny mleka do patelni. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Dodać mąkę, sól i pieprz do mieszaniny mleka, mieszając trzepaczką. Gotować na średnim ogniu 10 minut lub aż zgęstnieje, często mieszając trzepaczką.
Zdjąć z ognia; wymieszać z serem Parmigiano-Reggiano.
Rozprowadzić 1/2 szklanki mieszanki mleka na dnie naczynia do pieczenia 13 x 9 cali pokrytego natryskiem do gotowania. Ułóż 3 makaron na mieszaninie mleka; top z połową mieszanki squasha, 1/2 szklanki mozzarelli i 1 szklanki mieszanki mleka. Powtórz warstwę z makaronem, mieszaniną squasha, mozzarellą i mieszaniną mleka. Top z pozostałych 3 makaron.
Rozłóż pozostałą mieszaninę mleka nad makaronem i posyp pozostałą 1/2 szklanki mozzarelli. Przykryć folią pokrytą sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 375 przez 30 minut. Odkryć i piec dodatkowe 20 minut.
Wino Uwaga: warzywa korzeniowe są najlepsze z ziemistymi odmianami wina, takimi jak tempranillo, pinot noir i sangiovese. Spróbuj tego z hiszpańską Rioja, która jest wykonana z tempranillo. Spróbuj Conde de Valdemar Rioja Crianza 2004 (około $15). "Crianza" to określenie Rioja używane w odniesieniu do prostych win nocnych. Karen MacNeil