Parmezan i lasagne z warzywami korzeniowymi

Parmezan i lasagne z warzywami korzeniowymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj parmezan i Lasagnan z warzyw korzeniowych. Ten przepis służy 10 i kosztuje $3.35 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 67g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 1753 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś liść laurowy, mieloną gałkę muszkatołową, D No-boil lasagne noodles i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Warzywa korzeniowe i brukselka Lasagna, Lasagna Warzywna Z Domowymi Arkuszami Lasagna (Bez Maszyny Do Makaronu), oraz Lazania z korzenia selera i grzybów.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz squash, ziemniaki, 1 szklanka posiekanej cebuli i oleju w patelni pokrytej sprayem do gotowania, podrzucając do herbu warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
WarzywaWarzywa
ZiemniakZiemniak
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Piec w temperaturze 450 przez 30 minut lub do miękkości warzyw, mieszając raz; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Połączyć pozostałe 1 szklanka cebuli, mleko, gałka muszkatołowa, cynamon, i liść laurowy w średnim rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
CynamonCynamon
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
CebulaCebula
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Wyjąć z ognia; odstawić 15 minut. Przecedzić mieszaninę mleka przez drobne sito nad miską; wyrzucić substancje stałe. Powrót mieszaniny mleka do patelni. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
6
Dodać mąkę, sól i pieprz do mieszaniny mleka, mieszając trzepaczką. Gotować na średnim ogniu 10 minut lub aż zgęstnieje, często mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Zdjąć z ognia; wymieszać z serem Parmigiano-Reggiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
SerSer
8
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Rozprowadzić 1/2 szklanki mieszanki mleka na dnie naczynia do pieczenia 13 x 9 cali pokrytego natryskiem do gotowania. Ułóż 3 makaron na mieszaninie mleka; top z połową mieszanki squasha, 1/2 szklanki mozzarelli i 1 szklanki mieszanki mleka. Powtórz warstwę z makaronem, mieszaniną squasha, mozzarellą i mieszaniną mleka. Top z pozostałych 3 makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
MakaronyMakarony
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Rozłóż pozostałą mieszaninę mleka nad makaronem i posyp pozostałą 1/2 szklanki mozzarelli. Przykryć folią pokrytą sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
MakaronyMakarony
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
Piec w temperaturze 375 przez 30 minut. Odkryć i piec dodatkowe 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Odstawić na 10 minut.
13
Wino Uwaga: warzywa korzeniowe są najlepsze z ziemistymi odmianami wina, takimi jak tempranillo, pinot noir i sangiovese. Spróbuj tego z hiszpańską Rioja, która jest wykonana z tempranillo. Spróbuj Conde de Valdemar Rioja Crianza 2004 (około $15). "Crianza" to określenie Rioja używane w odniesieniu do prostych win nocnych. Karen MacNeil
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa KorzenioweWarzywa Korzeniowe
WinoWino
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia90
Magazyn