Paneer
Paneer może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.28 za porcję. Jedna porcja zawiera 516 kalorii, 25g białka, oraz 29g tłuszczu. Jeśli masz maślankę, olej canolan, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. 100 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest niesamowite. Spróbuj matar paneer, jak zrobić mutter paneer, punjabi matar paneer, Ser Paneer w aromatycznym sosie kokosowym z nerkowca (Paneer Korma), oraz Shahi Paneer-Indyjski twarożek w sosie pomidorowym-Paneer s dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać galon mleka do dużego garnka. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Obserwuj uważnie, ponieważ zagotuje się prawie tak szybko, jak tylko zacznie się gotować. Gdy mleko zaczyna się gotować, maślankę wlewamy do garnka stałym strumieniem, ciągle mieszając. Mleko dzieli się na twaróg i wodę.
Włożyć gazę do durszlaka i wlać przez nią mieszaninę mleka. Zaparkuj trochę płynu na później.
Pozostawić mieszaninę mleka na kilka godzin w durszlaku lub aż przestanie kapać.
Po odcedzeniu i osadzeniu twarogu przenieś je do robota kuchennego. Proces do gładkiej. Powinien być w stanie uformować piłkę, jeśli ma odpowiednią konsystencję. Jeśli jest zbyt suchy, dodaj trochę zarezerwowanej cieczy i ponownie przetworz. Konsystencja powinna być jak twardy ser ricotta.
Obrócić ser na czystą powierzchnię i ugniatać, aż będzie gładki. Uformuj w kulkę i owiń w plastik. Przechowywać w lodówce aż potrzebne.
Aby ugotować paneer, rozgrzać olej na dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Pokrój paneer na kawałki wielkości kęsa. Smażyć przez około 1 minutę lub do bardzo bladego złotego koloru.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Dodaj do ulubionych curry lub danie.