Owoce morza w czerwonym Curry z lepkim ryżem

Owoce morza w czerwonym Curry z lepkim ryżem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj owoców morza w czerwonym Curry z lepkim ryżem. Jedna porcja zawiera 521 kalorii, 28g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 4,17 zł za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Mieszanka azjatyckiego sosu rybnego, krewetki, małże w muszlach, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Thai Peanut Chicken and Pumpkin Curry w / Sticky Granate Rice, Tajskie czerwone Curry z warzywami, oraz Garnek Crock czerwona fasola i ryż dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 3-do 4-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 2 1/2 szklanki wody i ryżu do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta i ryż jest tender do gryzienia, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
W międzyczasie, na 10 - do 12-calowej patelni na dużym ogniu, mieszaj mleko kokosowe, bulion z kurczaka, pastę curry, sos rybny i brązowy cukier, aż cukier i pasta curry zostaną rozpuszczone i mieszanina będzie gotować. Szparagi i małże wymieszać, przykryć i gotować przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
Pasta CurryPasta Curry
Sos RybnySos Rybny
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodaj przegrzebki i krewetki, okładka, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż małże muszle zostały otwarte i krewetki i przegrzebki są nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w centrum (wyciąć do badania), o 3 minuty dłużej. Wymieszać z sokiem z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
4
Łyżka ryżu w czterech szerokich, płytkich miseczkach i na wierzchu równo z owocami morza, szparagami i sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino można spróbować jest Nikolaihof Zwickl Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Nikolaihof Zwickl Gruner Veltliner
Nikolaihof Zwickl Gruner Veltliner
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn