Ostra Polędwica Wieprzowa Z Afryki Północnej

Ostra Polędwica Wieprzowa Z Afryki Północnej
Pikantna Polędwica wieprzowa z Afryki Północnej może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 1,65 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 257 kalorii. Mieszanka Sambal oelek, mielony kminek, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni afrykańskiej. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Mieszanka Przypraw Północnoafrykańskich, Kurczak Północnoafrykański, oraz Klopsiki Z Afryki Północnej.

Instrukcje

1
W maszynce umieścić paprykę, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki soku, Sambal oelek, 1/4 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki kminku, kolendry i czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sambal OelekSambal Oelek
PaprykaPapryka
KolendraKolendra
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
KminekKminek
SokSok
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Umieścić harissę w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
HarissaHarissa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Połącz jogurt, miętę,1 łyżkę soku i 1 łyżeczkę kminku.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
KminekKminek
SokSok
MiętaMięta
5
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek; zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
7
Wieprzowinę posypać 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
SólSól
8
Dodać wieprzowinę na patelnię; gotować 6 minut, brązowienie ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać wieprzowinę do harissy, obracając się do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
HarissaHarissa
WieprzowinaWieprzowina
10
Na patelni ułożyć wieprzowinę na stelażu; wymieszać z pozostałą harissą.
Składniki, których będziesz potrzebować
HarissaHarissa
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Piec w temperaturze 425 przez 11 minut lub aż termometr zarejestruje 14
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
12
Wyjąć z piekarnika; odstawić 5 minut; pokroić w poprzek na 12 plastrów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Podawać z sosem jogurtowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
SOSSOS

Polecane wino: Pinotage, Chenin Blanc, Riesling

Pinotage, Chenin Blanc i Riesling są doskonałym wyborem dla Afryki. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Wina z rodziny Man Pinotage z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Wina z rodziny Man Pinotage
Wina z rodziny Man Pinotage
Mieszanka 86% Pinotage, 12% Shiraz i 2% Viognier.Pełne aromatów czerwonych jagód, akcentów cynamonu i gałki muszkatołowej oraz miękkich tanin, to wino powinno dobrze komponować się z większością czerwonych mięs lub drobiu. Słodkie owocowe smaki Pinotage ' u sprawiają, że idealnie komponuje się z pikantnym Curry. Nowoczesny styl Pinotage. Podawać w chłodnej temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn