Orzo Risotto
Risotto Orzo może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 219 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, pietruszkę, skórkę cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Przynosi ci to Epikurious. 25 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Orzo Risotto, Risotto Z Grzybami Orzo, oraz Garden Orzo Risotto.
Instrukcje
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać szalotki i czosnek. Sauté aż szalotki są miękkie, o 5 protokół.
Dodaj orzo; sauté 5 minut.
Wymieszać w 6 szklankach wrzącej wody i soli. Gotować na wolnym ogniu, aż orzo będzie miękkie, płyn się wchłonie, a risotto będzie kremowe, często mieszając, około 18 minut.
Wymieszać z tymiankiem i skórką, następnie natką pietruszki.