Orzechowo-brązowe ciastka maślane z figami
Orzechowo-brązowe ciastka maślane z figami to Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 505 kalorii, 8G białka, oraz 27 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka orzechów laskowych, sól, cukier granulowany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Świetnie sprawdza się jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 32%. Podobne przepisy to Brown Butter Cushaw Mini cake with Brown Buttercream, Spaghetti Z Figami, Bazylią, Brązowym Masłem I Orzechami Laskowymi, oraz Spaghetti Z Brązowym Masłem, Figami, Orzechami Laskowymi I Bazylią.
Instrukcje
Masło i mąka sześć ramekin lub muffin filiżanki (1-cup wielkości). W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, stopić 1/2 szklanki masła; mieszać często, aż masło będzie złoty kolor z ciemnobrązowymi drobinkami, 3 do 5 minut.
Wyjąć na raz z ognia i odstawić, aż tylko ciepłe, 15 do 20 minut.
Tymczasem orzechy laskowe umieścić na patelni o szerokości 8 lub 9 cali i piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 350 na złoty kolor, około 10 minut.
Wlać na czystym ręcznikiem lnianym i odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, a następnie wcierać orzechy w ręcznik, aby usunąć luźne Skórki.
W maszynce wirować orzechy z mąką, 1/2 szklanki cukru granulowanego, skórką cytrynową, solą i cynamonem, aż zostaną drobno zmielone.
W dużej misce, z mikserem na dużej prędkości, ubij białka do spienienia. Stopniowo dodawać pozostałą 1/4 szklanki cukru granulowanego i nadal ubijać, aż mieszanina uzyska miękkie szczyty. Delikatnie wymieszać w mieszaninie orzechów. Stopniowo dodawać brązowe masło, mieszając aż do dobrze wymieszane. Łyżka ciasto równo do ramekins. Nakładać plastry figowe na wierzchy w okrągły wzór.
Piec w regularnym lub konwekcyjnym piekarniku 350, aż ciasta będą lekko rumiane, a wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 30 minut(25 minut w piecu konwekcyjnym). Ustaw ciasta na stojaku, aby ostygły przez 10 do 15 minut.
Aby usunąć ciastka z ramekinów, Uruchom cienki nóż między każdym ciastem a ramekinem, aby poluzować; odwróć do unmold, a następnie Ustaw pionowo.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Tuż przed podaniem posypać cukrem pudrem.