Orientalne Tacos z czarnym i niebieskim tuńczykiem

Orientalne Tacos z czarnym i niebieskim tuńczykiem
Przepis orientalne Tacos z czarnym i niebieskim Tunanem jest gotowy w około 25 minut i jest zdecydowanie spektakularny pescatarian opcja dla miłośników meksykańskiego jedzenia. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 225 kalorii, 18g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Za $1.19 za porcję, ten przepis okładki 16% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Mieszanka kapusty, mielonego pieprzu, sosu sojowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tatar Z Tuńczyka Z Sosem Czarno-Niebieskim, Orientalna Sałatka Z Tuńczyka, oraz Orientalny Tuńczyk Z Grilla dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Marynuj plastry tuńczyka w sosie sojowym w misce, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wyjmij rybę z sosu sojowego na talerz i dopraw czarnym pieprzem; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
3
Ubij śmietanę i pastę wasabi razem w małej misce; przykryj i wstaw do lodówki, aż będą gotowe do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta WasabiPasta Wasabi
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Rozgrzej olej arachidowy na ciężkiej patelni na dużym ogniu. Plastry tuńczyka podsmażyć na gorącym oleju, aż lekko się zrumienią, 15 do 20 sekund z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Przełóż rzadkiego tuńczyka na deskę do krojenia i pokrój na mniejsze kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6
Podgrzej tortille na czystej patelni na średnim ogniu, aż się rozgrzeją, po około 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Tuńczyka podawać w ciepłych tortillach z kapustą, zieloną cebulą i kwaśną śmietaną wasabi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
WasabiWasabi
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Tacos można łączyć z Pinot Noir, Riesling i musującym różem. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Cambria Julia ' s Vineyard rosé z Pinot Noir z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Cambria Julia Winnica Róża Pinot Noir
Cambria Julia Winnica Róża Pinot Noir
Mieszanka klonu Estate Pinot Noir z Winnicy Julii zaprojektowana dla Rosé. Aromaty świeżych truskawek, arbuza i cytrusów. Gładka konsystencja z żywym kwasem i cierpkim wykończeniem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn