Orientalne Tacos z czarnym i niebieskim tuńczykiem
Przepis orientalne Tacos z czarnym i niebieskim Tunanem jest gotowy w około 25 minut i jest zdecydowanie spektakularny pescatarian opcja dla miłośników meksykańskiego jedzenia. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 225 kalorii, 18g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Za $1.19 za porcję, ten przepis okładki 16% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Mieszanka kapusty, mielonego pieprzu, sosu sojowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tatar Z Tuńczyka Z Sosem Czarno-Niebieskim, Orientalna Sałatka Z Tuńczyka, oraz Orientalny Tuńczyk Z Grilla dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Marynuj plastry tuńczyka w sosie sojowym w misce, 10 do 15 minut.
Wyjmij rybę z sosu sojowego na talerz i dopraw czarnym pieprzem; odstawić.
Ubij śmietanę i pastę wasabi razem w małej misce; przykryj i wstaw do lodówki, aż będą gotowe do użycia.
Rozgrzej olej arachidowy na ciężkiej patelni na dużym ogniu. Plastry tuńczyka podsmażyć na gorącym oleju, aż lekko się zrumienią, 15 do 20 sekund z każdej strony.
Przełóż rzadkiego tuńczyka na deskę do krojenia i pokrój na mniejsze kawałki.
Podgrzej tortille na czystej patelni na średnim ogniu, aż się rozgrzeją, po około 1 minutę.
Tuńczyka podawać w ciepłych tortillach z kapustą, zieloną cebulą i kwaśną śmietaną wasabi.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Tacos można łączyć z Pinot Noir, Riesling i musującym różem. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Cambria Julia ' s Vineyard rosé z Pinot Noir z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Cambria Julia Winnica Róża Pinot Noir
Mieszanka klonu Estate Pinot Noir z Winnicy Julii zaprojektowana dla Rosé. Aromaty świeżych truskawek, arbuza i cytrusów. Gładka konsystencja z żywym kwasem i cierpkim wykończeniem.