Orecchiette ze świeżą fasolą Fava, ricottą i rozdrobnioną miętą
Orecchiette ze świeżą fasolą Fava, ricottą i rozdrobnioną miętą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 414 kalorii, 20g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz parmezan, oliwę z oliwek extravirgin, makaron orecchiette i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ravioli Nadziewane fasolą Fava, ricottą i miętą z sosem brązowo-maślanym, Orecchiette z zieleniną, fasolą Garbanzo i ricottą Salata, oraz Crostini z fasolą Fava i Ricotta Salata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć fasolę ze strąków; strąki wyrzucić. Fasolę gotować we wrzącej wodzie przez 1 minutę.
Fasolę wyjąć łyżką szczelinową. Fasolę zanurzyć w lodowatej wodzie; odcedzić.
Usunąć twarde zewnętrzne skórki z fasoli; wyrzucić Skórki. Odstaw fasolę na bok.
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Odcedzić makaron, rezerwując 1 szklankę wody makaronu.
Umieścić makaron w dużej misce, dodać olej i sól. Dobrze rzucaj.
Połącz 1 szklankę wody z makaronem, ser ricotta, parmezan, posiekaną miętę i pieprz.
Dodać mieszankę fasoli i sera do mieszaniny makaronu; wrzucić do połączenia.
Dekoruj gałązkami mięty, w razie potrzeby.