Ogórki Koperkowe
Ogórki koperkowe to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 16 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 43 kalorie. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz marynowaną sól, ocet, długie marynowane ogórki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Ten przepis jest lubiany przez 351 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 37%. Podobne przepisy to Ogórki koperkowe przy słoiku, Ogórki Koperkowe, oraz Ogórki Koperkowe.
Instrukcje
Umyj ogórki i umieść w zlewie (ja korzystam z wanny!) z zimną wodą i dużą ilością kostek lodu. Moczyć w lodowatej wodzie przez co najmniej 2 godziny, ale nie dłużej niż 8 godzin. Odśwież lód w razie potrzeby. Sterylizować 8 (1 kwarta) słoików i pokrywek w puszce we wrzącej wodzie przez co najmniej 10 minut.
W dużym garnku na średnim ogniu połącz ocet, wodę i sól do wytrawiania. Doprowadzić solankę do szybkiego wrzenia.
W każdym słoiku umieść 2 pół ząbki czosnku, jedną główkę koperku, a następnie wystarczająco dużo ogórków, aby napełnić słoik (około 1 funta). Następnie dodaj jeszcze 2 połówki czosnku i 1 gałązkę koperku. Napełnij słoiki gorącą solanką. Uszczelnij słoiki, upewniając się, że wyczyściłeś obręcze słoika z wszelkich pozostałości.
Przetwarzaj zamknięte słoiki we wrzącej łaźni wodnej. Przetwarzaj słoiki ćwiartkowe przez 15 minut.
Przechowuj ogórki przez minimum 8 tygodni przed jedzeniem. Przechowywać w lodówce po otwarciu. Ogórki konserwowe będą przechowywane do 2 lat, jeśli będą przechowywane w chłodnym, suchym miejscu.