Ogony homara z sosem curry Chutney
Ogony homara z curry Chutney sosem zanurzeniowym może być tylko przystawką, której szukasz. Na 6,86 zł / porcja, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 178 kalorii, 15g białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jeśli masz sok pomarańczowy, curry w proszku, chutney z mango i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Sos Do Zanurzania Homara EatingWell, Przepis na homara Tempura (z sosem do zanurzania), oraz Red Lobster Pina Colada Dipping Sauce.
Instrukcje
Podziel muszle homara wzdłuż, przecinając twarde górne muszle i pod skorupami nożycami kuchennymi.
Mięso homara wyjąć przez podzieloną skorupę. Odrzuć pociski.
Zerwać twarde końce szparagów.
W razie potrzeby usuń łuski z łodyg nożem lub obieraczką do warzyw.
Połącz sok i 1/2 łyżeczki curry.
Umieść szparagi i ogony homara na stojaku na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania.
Połowę mieszanki soku posmaruj homarem i szparagami. Broil 5 1/2 cala od ciepła (z drzwi piekarnika elektrycznego częściowo otwarte) 12 minut, fastrygowanie często z pozostałą mieszaniną soku.
Wyjąć z piekarnika; pokroić mięso homara w plastry o grubości 1/2 cala.
Połączyć pozostałe 1/2 łyżeczka curry w proszku, śmietana, chutney, i kolendra, dobrze mieszając. Ułóż szparagi i plastry homara na poszczególnych talerzach.