Obfity Gulasz Z Klopsików

Obfity Gulasz Z Klopsików
Obfity gulasz z klopsików może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Oglądasz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 635 kalorii, 27g białka, oraz 45g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,83 USD za porcję. 28 osób próbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga mąki, jajka, grzybów i oliwy z oliwek. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 10 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 83%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Obfity Gulasz Z Klopsików, Obfita Zupa Z Klopsików, oraz Obfita Zupa Z Klopsików.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Włóż chleb i 3 łyżki wody do średniej miski. Zetrzyj na pastę szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Procent TłuszczuProcent Tłuszczu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj wołowinę, kiełbasę, jajko, pietruszkę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj miksturę rękami lub elastyczną szpatułką. Uformuj mieszaninę w 10 do 16 klopsików. Ułóż klopsiki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, aż będą gotowe do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
1
Posyp klopsiki mąką i obróć, aby pokryć mąką jeszcze na folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
2
Podgrzej dużą, ciężką patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu przez 1 minutę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek. Wrzuć klopsiki na patelnię, rozstawione. Gotuj, aż spód się zestali i zrumieni, około 2 minut. Za pomocą elastycznej cienkiej szpatułki obróć każdy klopsik na niegotowaną stronę i gotuj, aż spód się zestali i zrumieni, około 2 minuty dłużej. Odwróć i gotuj trzecią stronę, aż zestali się i zrumieni, około 2 minut, aby klopsiki się zrumieniły i zestaliły.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
4
Przełóż klopsiki na duży talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
5
Rozgrzej pozostałe 2 łyżki oleju na tej samej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Dodaj cebulę, paprykę, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Gotuj do miękkości, 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
7
Dodaj grzyby oraz pozostałą sól i pieprz. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby zmiękną, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
8
Dodaj ziemniaki, fasolę, pomidory, płatki czerwonej papryki i bulion. Doprowadź mieszaninę do wrzenia. Zmniejsz ogień do wrzenia, przykryj patelnię i gotuj, aż ziemniaki będą miękkie, a klopsiki ugotowane, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)

Składniki

227Orzechy dowolne (posiekane)20-procentowa mielona wołowina (około 8 uncji)20-procentowa mielona wołowina (około 8 uncji)01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki425Orzechy dowolne (posiekane)pomidory pokrojone w kostkę, odsączonepomidory pokrojone w kostkę, odsączone3536 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczakDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczak12 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku2 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mąka uniwersalnamąka uniwersalna1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki113Orzechy dowolne (posiekane)fasolka szparagowa, przycięta, pokrojona na kawałki o długości 1 calafasolka szparagowa, przycięta, pokrojona na kawałki o długości 1 cala01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4(zima)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia160Orzechy dowolne (posiekane)mała cebula, pokrojona w plasterki (omała cebula, pokrojona w plasterki (o1Dużeczerwona papryka, rdzeniowana, wysiewana i pokrojona w paski 1/2 calaczerwona papryka, rdzeniowana, wysiewana i pokrojona w paski 1/2 cala01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.suszone pokruszone płatki czerwonej paprykisuszone pokruszone płatki czerwonej papryki227Orzechy dowolne (posiekane)ziemniaki russet, obrane, połówki wzdłuż i pokrojone w plastry 1/3 calaziemniaki russet, obrane, połówki wzdłuż i pokrojone w plastry 1/3 cala2słodkie, łagodne włoskie kiełbasy, usunięte osłonkisłodkie, łagodne włoskie kiełbasy, usunięte osłonki227Orzechy dowolne (posiekane)pieczarki białe, ćwiartowanepieczarki białe, ćwiartowane1slicebiały chleb kanapkowy, rozdarty na małe kawałkibiały chleb kanapkowy, rozdarty na małe kawałki

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to moje najlepsze typy gulaszu. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Selbach Incline Dry Riesling z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Selbach Incline Dry Riesling
Selbach Incline Dry Riesling
Winifikowane ze stali nierdzewnej, z odrobiną cukru resztkowego, to wino żywo reprezentuje wszystko, czym powinno być wino Mosel – owocowe z żywą kwasowością, klarownością i precyzją; wszystko podkreślone intensywną mineralnością opartą na łupkach. Jako wprowadzenie do tego, co można błyszczeć z wielkiego wina Mosel, "nachylenie" Selbacha jest niesamowite. Może się okazać, że "lekarz"dawkował Ci niewłaściwy lek.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn