O niebiosa: smażone chipsy ziemniaczane z wędzoną papryką i szalotkami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc daj Oh niebiosa: smalec smażone chipsy ziemniaczane z wędzoną papryką & Scallions spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis ma 148 kalorii, 4G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. 1090 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka szalotki, pastowany smalec, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kolorowe pieczone wędzone chipsy ziemniaczane z papryką z sosem Sriracha-kwaśna śmietana, Chipsy Z Papryki Wędzonej, oraz Chipsy Pita Z Chilli, Limonki I Wędzonej Papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój ziemniaki tak cienko, jak to możliwe (nie grubsze niż 1/32 cala) za pomocą mandoliny. Jeśli nie masz mandoliny, kup ją; będą ciąć gładko, cienko i bardziej równomiernie niż najlepszy nóż i są niezbędne w przygotowywaniu wielu potraw, nie tylko domowych chipsów ziemniaczanych.Wrzucić ziemniaki do dużej miski z kultury starter i wody, na pokrycie. Pozostawić ziemniaki do hodowli w wodzie przez jeden do dwóch dni w temperaturze pokojowej.Po jednym do trzech dni fermentacji, odsączyć ziemniaki i dobrze je opłukać. Poklep je tak suche, jak to możliwe ręcznikiem kuchennym.Smalec rozpuścić na patelni na umiarkowanie wysokim płomieniu.Smażyć chipsy ziemniaczane, w małych partiach, tak aby chipsy unosiły się swobodnie w smalcu i obracały się w razie potrzeby, aż będą chrupiące i ugotowane – około dwóch minut.
Odcedzić domowe chipsy ziemniaczane na ręczniku kuchennym, odczekać minutę lub dwie, a następnie zwrócić je na patelnię przez kolejne trzydzieści do czterdziestu pięciu sekund na partię.
Wyjąć je łyżką szczelinową i ponownie odsączyć.Doprawić pokrojonymi szalotkami, hiszpańską papryką i nierafinowaną solą morską.
Podawać te domowe chipsy ziemniaczane natychmiast lub przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej przez jeden do dwóch tygodni (jeśli trwają tak długo!)