Nugatyna Francuska
Francuski Nugatine może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 3,33 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 459 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz cukier, białka jaj, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tarta z maliną i Nugatyną lub Tarte Litchis Framboises Nugatine, Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette, oraz Francuski w mgnieniu oka: oliwkowa Francuska Sałatka z soczewicy i jęczmienia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Pistacje pieczemy w piekarniku przez 10 minut i od razu przekładamy na patelnię. Gdy pistacje są chłodne, przenieść je do nasmarowanej blachy patelni.
Linia A 1 funt (4 1/2-by-8 1/2-by-2 2/3-cala) patelnia do chleba z plastikową folią.
Połącz 4 uncje cukru z 3 łyżkami wody w małym ciężkim rondlu. Gotować, aż karmel stanie się jasnopurpurowy. Natychmiast wlać pistacje i dać im szybki wstrząsnąć. Niech kruche ostygnie, a następnie posiekać na kawałki wielkości pistacji. Odstawić. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, odstawić do dużej miski.
Śmietanę ubić z 1 szklanką cukru, ekstraktów z wanilii i migdałów. Ułożyć delikatnie białka i bitą śmietanę.
Dodać posiekane pralinki orzechowe i złożyć go do mieszaniny jaj/bitej śmietany.
Umieścić mieszaninę w wyłożonej patelni Bochenek.
Złóż folię na górze, aby pokryć. Zamrozić 8 godzin lub przez noc.
Do sosu zmiksować maliny, cukier i skórkę z cytryny w robocie kuchennym. Odcedzić mieszaninę i przechowywać w lodówce.
Co najmniej 20 minut przed podaniem, połączyć 1 kufel świeżych malin z framboise w małej misce i macerat.
Gdy będzie gotowy do podania, wyjmij nugatynę z patelni bochenkowej, Rozpakuj i pokrój.
Każdy plasterek podawać z sosem jagodowym i / lub macerowanymi malinami.