Niedzielna pieczeń z sosem grzybowym
Przepisów na danie główne nigdy za wiele, więc wypróbuj niedzielną pieczeń garnkową z sosem grzybowym. Ten przepis służy 4 osobom. Za 6,94 USD za porcję ten przepis pokrywa 46% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 108 g białka, 30 g tłuszczu i łącznie 759 kalorii. Ten przepis polubiło 51 smakoszy i kucharzy. Mieszanka okrągłej pieczeni wołowej, grzybów cremini, bulionu wołowego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 3 godzin i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 98%, to danie jest znakomite. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także niedzielną pieczeń duszoną z sosem grzybowym, pieczeń duszoną z sosem grzybowym i pieczeń duszoną z sosem grzybowym.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Mięso osusz ręcznikiem papierowym i dobrze dopraw ze wszystkich stron solą i pieprzem.
Rozgrzej olej w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu, dodaj pieczeń i obsmaż ze wszystkich stron, około 4 minuty z każdej strony.
Mięso przełożyć na talerz i dodać grzyby. Dopraw solą i pieprzem i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż się zrumieni i zacznie wydzielać płyn, około 5 minut.
Dodaj cebulę i bulion i mieszaj, aż się połączą. Włóż pieczeń do warzyw, dodając sok, który wypuścił do garnka.
Dodaj bulion wołowy, zagotuj, przykryj i włóż do piekarnika, aby piec przez 2 1/2 godziny.
Zdejmij pokrywkę, ostrożnie obróć mięso i kontynuuj gotowanie przez 30 minut; mięso powinno być miękkie i płynne.
Wyjmij garnek z piekarnika, przenieś mięso na deskę do krojenia i przykryj folią, aby utrzymać ciepło.
Pozostaw grzyby i cebulę na kilka minut w spokoju, aby tłuszcz wołowy wypłynął na powierzchnię. Dużą łyżką usuń nadmiar tłuszczu i wyrzuć. Za pomocą chochli dodaj około 1 1/2 szklanki grzybów i cebuli wraz z odrobiną płynu do miski blendera lub robota kuchennego. Ostrożnie wymieszaj mieszaninę, aż będzie bardzo gładka.
Wlać puree z powrotem do garnka i bardzo dobrze wymieszać, aż się połączy; posmakuj i dopraw do smaku.
Przed podaniem pokrój pieczeń duszoną w plasterki i ułóż na półmisku.
Skropić wierzch odrobiną sosu grzybowego i podać dodatkowy sos na stół.