Niedzielna pieczeń z sosem grzybowym

Niedzielna pieczeń z sosem grzybowym
Przepisów na danie główne nigdy za wiele, więc wypróbuj niedzielną pieczeń garnkową z sosem grzybowym. Ten przepis służy 4 osobom. Za 6,94 USD za porcję ten przepis pokrywa 46% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 108 g białka, 30 g tłuszczu i łącznie 759 kalorii. Ten przepis polubiło 51 smakoszy i kucharzy. Mieszanka okrągłej pieczeni wołowej, grzybów cremini, bulionu wołowego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 3 godzin i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 98%, to danie jest znakomite. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także niedzielną pieczeń duszoną z sosem grzybowym, pieczeń duszoną z sosem grzybowym i pieczeń duszoną z sosem grzybowym.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Mięso osusz ręcznikiem papierowym i dobrze dopraw ze wszystkich stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Rozgrzej olej w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu, dodaj pieczeń i obsmaż ze wszystkich stron, około 4 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
5
Mięso przełożyć na talerz i dodać grzyby. Dopraw solą i pieprzem i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż się zrumieni i zacznie wydzielać płyn, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
6
Dodaj cebulę i bulion i mieszaj, aż się połączą. Włóż pieczeń do warzyw, dodając sok, który wypuścił do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Dodaj bulion wołowy, zagotuj, przykryj i włóż do piekarnika, aby piec przez 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Zdejmij pokrywkę, ostrożnie obróć mięso i kontynuuj gotowanie przez 30 minut; mięso powinno być miękkie i płynne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
9
Wyjmij garnek z piekarnika, przenieś mięso na deskę do krojenia i przykryj folią, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
10
Pozostaw grzyby i cebulę na kilka minut w spokoju, aby tłuszcz wołowy wypłynął na powierzchnię. Dużą łyżką usuń nadmiar tłuszczu i wyrzuć. Za pomocą chochli dodaj około 1 1/2 szklanki grzybów i cebuli wraz z odrobiną płynu do miski blendera lub robota kuchennego. Ostrożnie wymieszaj mieszaninę, aż będzie bardzo gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Tłuszcz WołowyTłuszcz Wołowy
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
ChochlaChochla
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Wlać puree z powrotem do garnka i bardzo dobrze wymieszać, aż się połączy; posmakuj i dopraw do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
12
Przed podaniem pokrój pieczeń duszoną w plasterki i ułóż na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń GarnkowaPieczeń Garnkowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
13
Skropić wierzch odrobiną sosu grzybowego i podać dodatkowy sos na stół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia91
Magazyn