Niedzielna Kolacja: grillowane ogony homara z ciepłym Farro, pieczoną kukurydzą i sałatką z pomidorów
Niedzielna Kolacja: grillowane ogony homara z ciepłym Farro, pieczoną kukurydzą i sałatką z pomidorów to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 255 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 7,16 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka tymianku, ocet jabłkowy, sól koszerna i popękany pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć ocet cydr można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane ogony homara z sałatką z nektarynki i awokado, Grillowany stek z ciepłą kukurydzą i sałatką z pomidorów wiśniowych, oraz Ogony Homara Z Grilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej patelnię do grilla lub grilla. Obie kłosy kukurydzy i skropić oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Grilluj, aż niektóre ziarna zaczną char, około 6 minut.
Wymieszać ocet, oliwę z oliwek i musztardę Dijon, doprawić solą i pieprzem. Dressing wymieszać z Farro i pomidorkami koktajlowymi (i liśćmi tymianku) i odstawić.
Podziel ogony homara na pół, przecinając spód. Jeśli to możliwe, spróbuj częściowo podłączyć połowę powłoki. Doprawić oliwą z oliwek, solą i pieprzem, i umieścić na grillu, od strony skorupy w dół. Grilluj, aż skorupa stanie się różowoczerwona, 4-7 minut. Flip i gotować, aż homar jest gotowane, ale nie zbyt twarde, 2-6 minut.
Podawać sałatkę farro z ogonem homara z wysokim kieliszkiem wina musującego.