Naleśniki pełnoziarniste od podstaw
Pełnoziarniste naleśniki od podstaw mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 46 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 287 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz kiełki pszenicy, jajka, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pełnoziarniste, surowe naleśniki z kwiatem pomarańczy i ricottą zaadaptowane z pełnoziarnistego miodu Donna Hay i naleśników z ricottą z "Fresh and Light", Naleśniki Od Podstaw, oraz Naleśniki Pete ' s Scratch dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozłóż kiełki pszenicy na blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku do tosty, o 5 protokół. Lekko ostudzić, a następnie przenieść kiełki pszenicy do dużej miski.
Wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną i sól do kiełków pszenicy. Beat maślanka, jajka, i olej w innej misce, aż będzie gładka; wlać mieszaninę jaj do mieszaniny mąki i mieszać, aż ciasto jest po prostu mieszane.
Rozgrzać na średnim ogniu i pokryć sprayem do gotowania.
Wlać 1/4 porcji szklanki ciasta na patelni i gotować, aż pęcherzyki tworzą i krawędzie są suche, o 2 protokół. Flip i gotować, aż rumiane z drugiej strony, o 3 protokół więcej. Powtórz z pozostałym ciasto.