Naleśniki Holenderskie
Holenderskie naleśniki mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.9 za porcję. Jedna porcja zawiera 694 kalorie, 17g białka, oraz 44g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Jeśli masz pod ręką mleko, jabłko, jajko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Holenderskie Naleśniki Dla Dzieci, Holenderskie Naleśniki Dla Dzieci, oraz Mini Holenderskie Naleśniki Dla Dzieci dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać ciasto naleśnikowe łącząc mąkę ze świeżo zmieloną solą i pieprzem. Zrób studnię w środku i dodaj 1 całe jajko, 1 żółtko i mleko stopniowo i cały czas ubijając. Odstawić w chłodnym miejscu na 2 godziny. Rozpuścić 1 uncję masła na patelni.
Dodaj go do mieszaniny ciasta.
Wlać ciasto do patelni i obracać, aż podstawa jest równomiernie pokryta. Gdy górna strona wygląda woskowo, spód jest gotowany. Przewróć za pomocą noża do palety. Lekko ugotować, a następnie obrócić naleśnik z patelni "druga strona do góry" na rozgrzane naczynie. (Ta strona dostaje pełne gotowanie później, gdy pokryte boczkiem i pieczone.)
Na wierzchu ułóż plastry boczku i 1 łyżkę syropu. Umieść naczynie pod brojlerem i gotuj boczek przez 2 1/2 minuty. W międzyczasie przygotuj drugi naleśnik. Gdy boczek jest ugotowany, przykryj go drugim naleśnikiem. Ułożyć cienkie plasterki jabłka na wierzchu naleśników. Posypać cukrem i małymi kawałkami zmiękczonego masła. Powrót do brojlerów, aż jabłka będą miękkie i szkliwione-około 2 1/2 minuty. Teraz zrobić sos.
Podgrzać 1/4 szklanki syropu klonowego i śmietany na patelni.
Wymieszaj marantę i pozostałe 2 żółtka i dodaj je do patelni. Jak przychodzi delikatnie do wrzenia dodać szczyptę cynamonu. Stale mieszaj, aby uniknąć zsiadania.
Po zgęstnieniu zdjąć z ognia i zalać naleśnikami.
Podawać na gorąco-natychmiast.