Ciasto skorupa może być tylko skorupa szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 117 kalorii. Ten wegański przepis służy 8 i kosztuje 8 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ocet jabłkowy, skracanie warzyw, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 11%. Spróbuj Prosta Skórka Z Ciasta, Zawsze idealne ciasto lub ciasto, oraz Ciasto dyniowe z cieście orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
3
Połączyć 1/4 szklanki mąki, wody z lodem i octu, mieszając trzepaczką aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ocet
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Wymieszać 3/4 szklanki mąki, cukru i soli w misce; pokroić na skrócenie blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina przypomina grubą mączkę.
Dodać zawiesinę; wrzucić widelcem, aż mieszanina mąki będzie wilgotna. Delikatnie wciśnij mieszankę w 4-calowy okrąg na wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; przykryj dodatkową folią z tworzywa sztucznego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Cukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
6
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 12-calowe koło; zamrozić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
7
Usuń 1 arkusz folii z tworzywa sztucznego; odstawić na 1 minutę lub do giętkości. Dopasuj ciasto, zawijaj plastikową stroną do góry, do 9-calowej płyty ciasta lub 9-calowej okrągłej wyjmowanej patelni z dnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Cukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Forma Tarta
8
Zdejmij folię. Docisnąć ciasto do dna i boków patelni. Wchodzisz krawędzie pod lub flet dekoracyjnie. Dno ciasta wyłożyć kawałkiem folii; ułożyć ciężarki na folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Cukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Folia Aluminiowa
Patelnia
9
Piec w 400 przez 20 minut lub do krawędzi jest lekko rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Wyjąć ciężarki do ciasta i folię; schłodzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Folia Aluminiowa
11
Odmiana robota kuchennego: Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Piekarnik
12
Lekko łyżka 1 szklanki mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
13
Umieść mąkę, cukier i sól w robocie kuchennym; pulsuj 2 razy lub do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
14
Dodać skrócenie; impuls 10 razy lub do momentu połączenia mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skracanie
15
Dodaj wodę z lodem i ocet przez zsyp żywności, pulsując tylko do momentu połączenia (mieszanina nie utworzy kulki). Delikatnie wciśnij mieszankę w 4-calowy okrąg na wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; przykryj dodatkową folią z tworzywa sztucznego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ocet
Cukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
16
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 12-calowe koło; zamrozić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
17
Usuń 1 arkusz folii z tworzywa sztucznego; odstawić na 1 minutę lub do giętkości. Dopasuj ciasto do 9-calowej płyty ciasta lub 9-calowej okrągłej wyjmowanej patelni z dnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Cukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Forma Tarta
18
Usuń górny arkusz folii. Docisnąć ciasto do dna i boków patelni. Wchodzisz krawędzie pod lub flet dekoracyjnie. Ułóż ciężarki ciasta na kawałku folii w dolnej części ciasta; piec w 400 przez 20 minut lub aż krawędź jest lekko rumiany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Cukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Piekarnik
Folia Aluminiowa
Patelnia
19
Wyjąć ciężarki do ciasta i folię; schłodzić na stojaku z drutu.