Ogórki z chleba i masła wujka Hoyta
Ogórki z chleba i masła wujka Hoyta mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 20. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 219 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka papryki, sól marynowania, mielonej kurkumy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ogórki Z Chleba I Masła, Ogórki z chleba i masła, oraz Ogórki z chleba i masła dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój ogórki w plastry o grubości 1/4 cala, a cebulę w plastry o grubości 1/8 cala. Posiekaj paprykę.
Włożyć warzywa do miski, wymieszać z marynowaną solą.
Odstawić 3 godziny; spuścić. Doprowadzić ocet, cukier, nasiona gorczycy, kurkuma, i goździki do wrzenia w dużym garnku, gotując tylko do momentu, gdy cukier rozpuszcza.
Dodaj odsączoną mieszaninę ogórka i gotuj, często mieszając, 7 do 10 minut lub do momentu, gdy mieszanina zostanie dokładnie podgrzana, a skórki ogórka staną się ciemnozielone. Zapakuj połowę gorącej mieszaniny w 7 (1-pt.) gorące sterylizowane słoiki, napełnianie do 1/2 cala od góry.
Usunąć pęcherzyki powietrza delikatnie mieszając długim drewnianym szpikulcem. Uszczelnienie i proces zgodnie z zaleceniami (patrz poniżej). Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną i 7 więcej gorących sterylizowanych słoików.
Trzystopniowy poradnik do stawiania
Tak, to naprawdę takie proste. Aby rozpocząć, potrzebujesz podstawowego konserwatora, podnośnika do słoików i stojaka do konserw. Poszukaj 9-lub 12-częściowego zestawu do konserw, który będzie zawierał wszystkie te elementy i nie tylko.
Doprowadzić do wrzenia puszkę do połowy pełną wody; gotować na wolnym ogniu.
Umieść słoiki w dużym garnku z wodą do przykrycia; doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
W dużym rondlu umieść paski i pokrywki. (Zawsze używaj nowych pokrywek.) Za pomocą kadzi, opasek i pokryw z gorącą wodą z kanistra, aby zmiękczyć uszczelki.
Tymczasem przygotuj przepis.
Usuń gorące słoiki z stockpot, 1 na raz, za pomocą podnośnika słoika i wypełnij zgodnie z zaleceniami w przepisie.
Wytrzyj felgi wypełnionych słoików. Przykryj od razu metalowymi pokrywkami i przykręć opaski (ciasne, ale nie za ciasne).
Umieść słoiki w stojaku do konserw i umieść w gotującej się wodzie w puszkach.
Dodaj więcej wrzącej wody w razie potrzeby, aby przykryć słoiki o 1 do 2 cali. Doprowadzić wodę do toczącego się wrzenia; gotować 10 minut, dostosowując czas przetwarzania do wysokości.* Wyłącz ciepło i odstaw 5 minut.
Wyjąć słoiki z konserwy i odstawić w temperaturze pokojowej przez 24 godziny. Test uszczelnień słoików przez naciśnięcie centrów pokryw. Jeśli pokrywki nie pękają, słoiki są odpowiednio uszczelnione. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej do 1 roku. Przechowywać w lodówce po otwarciu.
* Zapoznaj się z kompletnym przewodnikiem USDA do domowego konserwowania w nchfp.uga.edu/publications/publications_usda.html aby dostosować czas przetwarzania do wysokości.