Najlepsze Koreańskie Bulgogi

Najlepsze Koreańskie Bulgogi
Najlepsze Koreańskie Bulgogi mogą być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $3.7 za porcję. Jedna porcja zawiera 757 kalorii, 64G białka, oraz 36 g tłuszczu. Jest to dość drogie przepis dla fanów koreańskiej kuchni. 13 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka wołowiny chuck pieczeń, zielona cebula, ryż, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać długoziarnisty ryż, można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest super. Podobne przepisy to Bulgogi Jungol (Koreańska Zupa Bulgogi), Koreańskie Bulgogi, oraz Koreańskie Bulgogi.

Instrukcje

1
W średniej misce wymieszać sos sojowy, zieloną cebulę, nasiona sezamu, piwo i olej sezamowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Zielona CebulaZielona Cebula
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
PiwoPiwo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umieścić mięso w marynacie, przykryć, i przechowywać w lodówce na noc dla najlepszych rezultatów.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
MięsoMięso
3
Ryż i wodę połączyć w rondlu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, aż ryż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Tymczasem rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Smażyć paski wołowe przez około 5 minut z każdej strony lub według pożądanego smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wołowinę podawać z ryżem i liśćmi sałaty. Łyżka trochę ryżu i wołowiny do liścia sałaty, złożyć na boki i zwinąć do góry, aby worek bulgogi. Nie potrzebne sztućce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść SałatyLiść Sałaty
WołowinaWołowina
RyżRyż
RolkaRolka

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher) z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn