Najlepsze Koreańskie Bulgogi
Najlepsze Koreańskie Bulgogi mogą być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $3.7 za porcję. Jedna porcja zawiera 757 kalorii, 64G białka, oraz 36 g tłuszczu. Jest to dość drogie przepis dla fanów koreańskiej kuchni. 13 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka wołowiny chuck pieczeń, zielona cebula, ryż, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać długoziarnisty ryż, można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest super. Podobne przepisy to Bulgogi Jungol (Koreańska Zupa Bulgogi), Koreańskie Bulgogi, oraz Koreańskie Bulgogi.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać sos sojowy, zieloną cebulę, nasiona sezamu, piwo i olej sezamowy.
Umieścić mięso w marynacie, przykryć, i przechowywać w lodówce na noc dla najlepszych rezultatów.
Ryż i wodę połączyć w rondlu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, aż ryż będzie miękki.
Tymczasem rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Smażyć paski wołowe przez około 5 minut z każdej strony lub według pożądanego smaku.
Wołowinę podawać z ryżem i liśćmi sałaty. Łyżka trochę ryżu i wołowiny do liścia sałaty, złożyć na boki i zwinąć do góry, aby worek bulgogi. Nie potrzebne sztućce.