Nadzienie z pieczonych warzyw i chleba kukurydzianego

Nadzienie z pieczonych warzyw i chleba kukurydzianego
Nadzienie z pieczonych warzyw i chleba kukurydzianego to południowy przepis na 16 osób. Jedna porcja zawiera 111 kalorii, 3 g białka i 5 g tłuszczu. Za 76 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis zachwycił 6 osób. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. Udaj się do sklepu i kup farsz z chleba kukurydzianego, liście kolendry, kiełbasę chorizo i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 77%, to danie jest solidne. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili również: Nadzienie z pieczonego chleba jabłkowo-żurawinowego, Pieczone kury kornwalijskie z nadzieniem z chleba kukurydzianego Chorizo i Pieczona polędwica wieprzowa z papryką cytrynową i nadzieniem z chleba kukurydzianego.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (14 Uncji) Opakowanie Farszu Kukurydzianego Pepperidge Farm®1 (14 Uncji) Opakowanie Farszu Kukurydzianego Pepperidge Farm®
2
Do dużej miski włóż dynię, cebulę i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Pepperidge Farm® Nadzienie Do Chleba KukurydzianegoOpakowanie Pepperidge Farm® Nadzienie Do Chleba Kukurydzianego
2 średnie Słodkie Cebule, Posiekane2 średnie Słodkie Cebule, Posiekane
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodać kminek i olej, wymieszać i wymieszać. Nałóż masę dyniową na 2 blachy do pieczenia z brzegami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4
Piec przez 30 minut lub do momentu, aż mieszanka dyni będzie lekko rumiana, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
5
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F. Wymieszaj mieszankę dyni, kolendrę, seler i bulion w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Dodać farsz i lekko wymieszać. W razie potrzeby dopraw kiełbasą. Wlać mieszaninę farszu do natłuszczonej formy żaroodpornej o pojemności 3 1/2 litra. Przykryj zapiekankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
7
Piec przez 30 minut lub do momentu, aż mieszanina nadzienia będzie gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Południe w menu? Spróbuj połączyć z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowymi potrawami. Przyjazny dla żywności riesling lub białe wino musujące będzie pasować do wielu smażonych potraw, a zinfandel świetnie komponuje się z daniami z grilla. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Taittinger Brut La Francaise (Magnum). Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 160 dolarów.
Taittinger Brut La Francaise (Magnum)
Taittinger Brut La Francaise (Magnum)
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia24
Magazyn