Mus z kurczaka i wątroby z marynowaną czerwoną cebulą
Ten przepis służy 12 i kosztuje 64 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 162 kalorie, 9g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pół na pół, koszerna sól i pieprz, żółtka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Mus z wątróbki indyczej z marynowaną szalotką, Pasztet z wątroby-Jedwabny i kremowy mus z wątróbki drobiowej, oraz Mus Z Wątróbki Drobiowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło cztery 1-szklanki ramekiny. Na dużej patelni, roztopić masło.
Dodać boczek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż lekko rumiane, o 4 protokół. Łyżką szczelinową przełożyć boczek na talerz.
Dodaj wątróbki z kurczaka na patelni, doprawić solą i białym pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, aż rumiane, o 2 protokół na stronę.
Dodaj cebulę, jabłko i ziele angielskie na patelni i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula i jabłko zmiękną, o 5 protokół.
Dodać Calvados i ostrożnie zapalić go długim zapałką. Gdy płomienie ustąpią, zeskrobać mieszankę jabłko-cebula do blendera i ostudzić do temperatury pokojowej.
Dodać boczek i wątróbki z kurczaka do mieszanki cebuli i jabłek w blenderze, wraz z pół na pół, żółtka i 1 łyżeczka koszernej soli. Zmiksować na bardzo gładką masę. Przepuścić mieszaninę przez grube sito do dużej szklanej miarki.
Wlać do przygotowanych ramekinów i przenieść na małą patelnię.
Dodać tyle gorącej wody, aby sięgać do połowy boków ramekinów, przykryć luźno folią i piec mus z kurczaka z wątróbką przez około 1,5 godziny, aż termometr natychmiastowo odczytujący włożony do musu zarejestruje 15
Wyjmij ramekiny z łaźni wodnej i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Przykryć i schłodzić ramekiny, aż mus ostygnie, najlepiej na noc.
Podawać z tostowanymi plastrami bagietki i marynowaną czerwoną cebulą.